دندانپزشکی سازگار با محیط زیست 

دندانپزشکی سازگار با محیط زیست

دندانپزشکی سازگار با محیط زیست

به مجموعه اقدامات و فرآیندهایی گفته می‌شود که در طراحی و اجرای خدمات دندانپزشکی، به حفاظت از محیط زیست توجه دارد. این رویکرد در دندانپزشکی، با هدف کاهش تاثیرات منفی فعالیت‌های دندانپزشکی بر محیط زیست و ارائه راهکارهایی برای حفظ محیط زیست، ایجاد شده است.

برخی از روش‌هایی که در دندانپزشکی سازگار با محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  1. استفاده از مصالح غیرسمی: در دندانپزشکی سازگار با محیط زیست، از مصالحی استفاده می‌شود که حاوی مواد سمی نیستند و برای سلامت بیماران و حفظ محیط زیست ایمن هستند.
  2. کاهش تولید زباله: در دندانپزشکی سازگار با محیط زیست، از روش‌هایی مانند بازیافت و استفاده مجدد مواد استفاده می‌شود تا تولید زباله کاهش یابد.
  3. استفاده از فناوری‌های پایدار: در دندانپزشکی سازگار با محیط زیست، از فناوری‌های پایدار مانند انرژی خورشیدی، سیستم‌های خنک کننده بازیافتی و سیستم‌های پاکسازی هوا استفاده می‌شود.
  4. آموزش بیماران: در دندانپزشکی سازگار با محیط زیست، بیماران در مورد روش‌های حفاظت از محیط زیست و کاهش تاثیرات منفی فعالیت‌های دندانپزشکی بر محیط زیست آموزش داده می‌شوند.

دندانپزشکی سازگار با محیط زیست، به عنوان یک رویکرد پایدار در دندانپزشکی، به حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها کمک می‌کند

عفونت دندان و علائم آن چیست؟

اولین مرجع بین‌المللی

اولین مرجع بین‌المللی به دندانپزشکی سازگار با محیط زیست در دانشگاه واترلو توسط دکتر علی فراهانی و میتل سوچاک در ۳ آوریل ۲۰۰۷ منتشر شد. . آن‌ها در مطالعه خود، دندانپزشکی سازگار با محیط زیست  را یک “رویکرد در دندانپزشکی که با نگه داشتن مصرف منابع در راستای اقتصاد طبیعت، حفاظت از محیط خارجی به وسیله حذف یا کاهش مواد زائد، ترویج رفاه تمام کسانی که در محیط‌های بالینی اند، و کاهش آگاهانه مواد شیمیایی در هوای تنفسی، شیوه‌های پایا را پیاده سازی می‌کند” تعریف کرده‌اند. در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۰۹، دکتر استیون کوس، DDS، MD برای دندانپزشکی سازگار با محیط زیست علامت تجاری گذاشت و آن را به‌طور رسمی به عنوان یک روش نوین در حال تکامل دندانپزشکی در ایالات متحده تعریف کرد که شامل تخصیص همزمان پایایی ، پیشگیری، احتیاط، و حداقل تهاجمات بیمار-محور و همچنین فلسفه درمان جهانی-محور است. دندانپزشکی سازگار با محیط زیست ، از طریق طراحی و عملیات سبز، از سلامت فوری بیماران و اعضای تیم، سلامت جامعه اطراف و سلامت جامعه جهانی و منابع طبیعی محافظت می‌کند. دندانپزشکی سازگار با محیط زیست  شامل در نظر گرفتن محیط زیست در مواد تجهیزات پزشکی، مدیریت زباله‌های بیمارستانی و روش‌ها و مواد درمان بیمار است. دندانپزشکی سازگار با محیط زیست  معمولاً به عنوان مترادفی برای دندانپزشکی سبز استفاده می‌شود. دندانپزشکی سبز توسط انجمن دندانپزشکی سازگار با محیط زیست به عنوان “یک رویکرد تکنولوژیکی پیشرفته که اثرات زیست محیطی روشهای دندانی را کاهش می‌دهد و شامل مدلی خدماتی برای دندانپزشکی است که سلامتی را حفظ و پشتیبانی می‌کند” تعریف شده‌است.

تاریخچه آن

در سال ۲۰۰۸، انجمن دندانپزشکی سازگار با محیط زیست توسط دکتر فرد پوکراس و همسرش، اینا پوکراس، تأسیس شد. . انجمن دندانپزشکی محیط زیست (EDA) “آموزش، استانداردها و ارتباط” با بیماران و دندانپزشکانی را فراهم می‌آورد که دندانپزشکی سبز را انجام می‌دهند. هدف EDA کمک به دندانپزشکان “برای رسیدن به جایگزین‌های ایمن و قابل استفاده مجدد است که با جایگزین کردن کاغذ با رسانه‌های دیجیتال هر زمان که این کار ممکن باشد، هزینه‌های اجرایی دندانپزشکان را پایین می‌آورد”. [6] در فوریه ۲۰۱۱، EDA دارای حدوداً ۶۰۰ عضو بود. پس از آغاز به کار EDA، صنعت دندان، دندانپزشکان و جراحان دهان بیشتری را به خو دید که انتخاب می‌کردند دفاتر خود را با محیط زیست سازگار سازند. مینت دنتال ورکز در پورتلند، اورگان، اولین مطب دندان مورد تأیید LEED و به‌طور رسمی سبز در ایالات متحده آمریکا بود. همچنین در سال ۲۰۰۸، دکتر استیون کوس، DDS، MD نخستین تسهیلات جراحی دهان و دندان کاملاً سبز ایالات متحده، استودیو جراحی دهان و دندان و ایمپلنت ORA ، را در شیکاگو، ایلینوی، تأسیس کرد که بر پایایی و روشهای دندانپزشکی سازگار با محیط زیست  تمرکز داشت. Dr. Koos is a dual-degree Chicago oral and maxillofacial surgeon and is an advisory board member for the Eco Dentistry Association دکتر کوس یک جراح دهان و فک و صورت و عضو هیئت مشاوره انجمن دندانپزشکی سازگار با محیط زیست و یک عضو کمک کننده شورای جراحی مسئول محیط زیست با اِعمال روشهای سلامت سبز است.

عناصر دندانپزشکی سازگار با محیط زیست

عناصر خاصی در ساخت بنا و اداره، عملیات اداری و شیوه‌های درمان بیمار به کار می‌رود که دندانپزشکی سازگار با محیط زیست را از دندانپزشکی سنتی متمایز می‌سازد.

  • برنامه ریزی دقیق و ساخت یک ساختمان سبز شامل عضویت در شورای ساختمان سبز ایالات متحده (USGBC) و امکانات ساختمان مطابق با دستورالعمل‌های رهبری در طرح انرژی و محیطی (LEED)، به عنوان یک معیار ملی برای ساخت ساختمان‌های سبز.
  • استفاده از طراحی داخلی، اتمام و منسوجات سبز، از جمله عناصر داخلی که عاری از سموم پایدار زیست باره (PBT) و ترکیبات آلی فرار (VOCs) هستند و از زباله‌های پس صنعتی یا ضایعات پس از مصرف یا از منابع پایدار ساخته شده‌اند.
  • (عملیات و تعمیر و نگهداری ساختمان‌های موجود)

روش‌های مربوط به انجام ان

  • انجام دندانپزشکی بدون فلز و جیوه، و انجام آن با آمالگام
  • استفاده از مواد غیر سمی، پاکسازی سبز و استریلیزه کردن محصولات و تجهیزات
  • استفاده صرفاً از محصولات و مواد تأیید شده با “مهر و موم سبز” هست
  • تایید کردن با برنامهGreen DOC EDA
  • استفاده از استریلیزه کردن با حرارت-خشک یا بخار به جای استریلیزه کردن با مواد شیمیایی
  • بازیافت ابزار شکسته یا غیرقابل استفاده در برنامه‌ای مانند Hu-Friedy’s Environdent
  • استفاده از بیس (۲ اتیل هگزیل) فتالات عاری از فتالات (بدون DEHP)، لوله‌های جراحی و کیسه‌های مایع داخل وریدی عاری از پلی وینیل کلرید (بدون PVC)
  • استفاده از پیش بند بیمار بدون سرب و محافظ در برابر پرتوهای اشعه ایکس
  • استفاده از رزین کامپوزیت‌ها و لوازم دهان و دندان بدون BPA
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

ایمپلنت فوری دندان

تاثیر دیابت بر ایمپلنت | ایمپلنت دندان با وجود دیابت ممکن است؟

تاثیر دیابت بر ایمپلنت، دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که می‌تواند تأثیراتی بر سلامت عمومی بدن، از جمله سلامت دهان و دندان‌ها داشته باشد. در خصوص ایمپلنت دندان، افراد مبتلا به دیابت باید به موارد خاصی توجه داشته باشند، زیرا این بیماری می‌تواند بر موفقیت و ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارد. تأثیر دیابت بر ایمپلنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا