طریقه مصرف دهان شویه

برچسب‌ها:

طریقه مصرف دهان شویه

دهان شویه یک محلول مراقبتی است که برای شستشوی دندان، لثه و دهان استفاده می‌شود. این محلول معمولا حاوی یک ضد عفونی کننده برای از بین بردن باکتری‌های مضر درون دهان است که همچنین می‌تواند مواد غذایی درون لایه‌های دندان که با مسواک و نخ دندان از بین نمی‌روند را، از دهان خارج کند.

طراحی لبخند دیجیتال چگونه انجام می شوند؟

برخی از افراد از دهان شویه برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر از آن برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده می‌کنند.

دهان شویه را نمی‌توان جایگزین مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن دانست و تنها زمانی این محلول موثر است که به درستی استفاده شود. علاوه بر این، انواع دهان شویه با فرمولاسیون‌های مختلف در بازار وجود دارند که نمی‌توان از تمام آنها تاثیر یکسان انتظار داشت و برخی از این دهان شویه‌ها تنها برای خوشبوکنندگی ساخته شده‌اند.

برای اینکه تاثیر این محلول را بیشتر کنید، باید نحوه استفاده از آن را بدانید. در این مقاله درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

دستورالعمل استفاده از دهان شویه، ممکن است با تغییر برند و همچنین کارایی این محصول متفاوت باشد. برای اینکه از دهان شویه به درستی استفاده کنید، حتما قبل از استفاده دستورالعمل روی جعبه را بخوانید.

در ادامه با دستورالعملی را بیان خواهیم کرد که در بیشتر دهان شویه‌ها استفاده دارد:

۱. ابتدا دندان‌های خود را مسواک بزنید

بهداشت دهان و دندان خود را با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کامل شروع کنید. اگر برای مسواک زدن از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده می‌کنید، قبل از استفاده از دهان شویه کمی صبر کنید. دهان شویه می‌تواند فلوراید خمیردندان را از بین ببرد.

۲. مقدار مشخص شده‌ی دهان شویه برای هر بار مصرف را بردارید

تقریبا تمام دهان شویه‌ها دارای یک پیمانه هستند که می‌توانید از آن پیمانه برای هر بار مصرف استفاده کنید و مقدار مشخص‌شده محلول را بردارید. فراموش نکنید که فقط به اندازه مشخص‌شده روی جعبه، از محلول دهان شویه بردارید. اندازه استاندارد برای هر بار مصرف، معمولا بین ۳ تا ۵ قاشق چای‌خوری است.

۳. محلول را درون دهان بریزید و آن را دورن دهان بچرخانید

پیمانه را در دهان خود خالی کنید و محلول دهان شویه را درون دهان خود بچرخانید. خوب است بدانید که با قورت دادن دهان شویه اثر آن بیشتر نخواهد شد، بنابراین آن را به هیچ عنوان قورت ندهید.

پس از چرخاندن دهان شویه داخل دهان، به مدت ۳۰ ثانیه آن را غرغره نیز بکنید. برای اینکه در این مرحله دقیق عمل کنید، می‌توانید سی ثانیه را با ساعت هماهنگ کنید.

۴. مایع را از دهان خارج کنید

پس از گذشت مدت زمان استاندارد، دهان شویه را از دهان خود خارج کنید و درون سینک و روشویی بریزید.

آیا بعد از استفاده از دهان شویه باید دهان را شست؟

به طور کلی توصیه می‌شود پس از استفاده از دهان شویه، دهان خود را با آب شستشو ندهید. دلیل آن این است که بسیاری از دهان شویه‌ها حاوی فلوراید هستند که با شستشو از بین می‌روند.

به جای شستشوی دهان، تنها دهان شویه را از دهان خود خارج کنید و بگذارید تا فلوراید کار خود را روی دندان‌ها انجام دهد.

تعداد دفعات استفاده از دهانشویه

باید تکرار کرد که دهان شویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیست. همچنین برای تمیز نگه داشتن دهان نیازی به استفاده از دهان شویه نیست. اما خوب است که از این محلول برای خوشبو کردن دهان و همچنین از بین بردن باکتری‌ها و غذاهای باقیمانده در دهان خود استفاده کنید. اکثر برندها که دهان شویه تولید می‌کنند، توصیه می‌کنند که از این محلول دو بار در روز پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن استفاده کنید.

اقدامات احتیاطی هنگام استفاده از دهان شویه

دهان شویه معمولا حاوی حجم بالایی از الکل و فلوراید است. هر دوی این مواد نباید در مقادیر زیاد مصرف شوند، به خصوص توسط کودکان. به همین دلیل، انجمن دندانپزشکی آمریکا دهان شویه را برای کودکان زیر ۶ سال توصیه نمی‌کند. بزرگسالان نیز نباید این محلول را قورت دهند.

اگر زخم‌های باز یا ضایعات دهانی دارید، می‌توانید از دهان شویه برای از بین بردن باکتری‌ها و تسریع بهبودی استفاده کنید. اما اگر ضایعات دهانی عود کرده‌اند، قبل از استفاده از دهان شویه خود باید با دندان‌پزشک مشورت کنید.

زخم‌های دهان می‌تواند ناشی از مسائل بهداشتی مهمی باشند و در برخی موارد، استفاده از دهان شویه و ضدعفونی کردن این زخم‌ها با فلوراید و ضد عفونی‌کننده‌ها بیش از آنکه مفید باشد، ضرر دارد.

سخن پایان

دهان شویه محلولی است که می‌توان از آن برای جلوگیری یا توقف بوی بد دهان و همچنین برای از بین بردن پلاک و مبارزه با بیماری لثه استفاده کرد. دهان شویه را نمی‌توان به عنوان جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معمولی استفاده کرد. برای اینکه دهان شویه اثرگذاری بالایی روی دندان‌ها داشته باشد، باید به درستی از آن استفاده کرد.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

ایمپلنت فوری دندان

تاثیر دیابت بر ایمپلنت | ایمپلنت دندان با وجود دیابت ممکن است؟

تاثیر دیابت بر ایمپلنت، دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که می‌تواند تأثیراتی بر سلامت عمومی بدن، از جمله سلامت دهان و دندان‌ها داشته باشد. در خصوص ایمپلنت دندان، افراد مبتلا به دیابت باید به موارد خاصی توجه داشته باشند، زیرا این بیماری می‌تواند بر موفقیت و ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارد. تأثیر دیابت بر ایمپلنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا