علت و درمان کج درآمدن دندان کودکان

برچسب‌ها:

درمان کج درآمدن دندان دائمی کودک

رشد بهم ریخته دندان های دائمی و کج در آمدن دندان دائمی کودک یکی از مشکلات شایعی است که ممکن است اکثر کودکان با آن درگیر باشند. کج در آمدن دندان های دائمی نگرانی برخی از والدین بوده به طوری که به دنبال علت کج درآمدن دندان دائمی کودک هستند .لازم است بدانید که می‌توان با جلوگیری از کج در آمدن دندان، از هزینه ها و درمان های بیشتر و پیچیده تر در آینده پیشگیری کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا به شما بگوییم آیا دندان کج درست می‌شود یا خیر و بررسی کینم که درمان کج درآمدن دندان دائمی کودک چیست؟

علت کج در آمدن دندان کودکان، به مراحل طبیعی رشد و تکامل دندان‌ها و دهان وابسته است.

این فرایندها شامل: 1. وراثت: کج در آمدن دندان ممکن است به دلیل وراثتی باشد. به عنوان مثال، اگر افرادی در خانواده دندان های نامنظم داشته باشند، احتمال کج در آمدن دندان در افراد بالغ نیز بیشتر می‌شود.

2. انسداد فضا: در برخی موارد، فضای کافی برای رشد و تکوین درست دندان‌ها در دهان وجود ندارد. این ممکن است به دلیل ازدحام بین دندان‌ها، از‌دست‌رفتن دندان‌ها به صورت طبیعی یا ناطقه‌های درشت (مانند سوموله‌ها) باشد.

3. عوارض بیماری ها و تروماها: برخی بیماری ها مانند فقدان یک یا چند دندان، بیماری‌های لثه (مانند پریودنتیت) و حوادث تروماتیک (مانند ضربه یا صدمه به دهان) می‌تواند منجر به کج در آمدن دندان شود.

4. عادات و تغذیه نامناسب: اگر کودک در طول رشد دهانی خود عملکردها و عادات نامناسبی داشته باشد، ممکن است منجر به کج در آمدن دندان‌ها شود. برخی از عادات نامناسب مانند لایه کردن زبان به دندان‌ها، استفاده از نوک بطری یا کندن اشیاء جامد می‌تواند به کج در آمدن دندان‌ها منجر شود.

5. فشار در دهان: فشار ناشی از استفاده نامناسب از تسنیم (آب‌افشانی)، قرمز کردن مگس، استفاده از دماغ یا ایجاد فشار در دهان می‌تواند به کج در آمدن دندان‌ها منجر شود. معمولاً برای تشخیص دقیق علت کج در آمدن دندان کودکان، بهتر است با یک پزشک دندانپزشک مشورت کنید. او میتواند بررسی کاملی از دهان و ارائه توصیه‌های مناسب برای درمان انجام دهد.

کودکانی که با دندان به دنیا می آیند؟

 

علت کج درآمدن دندان دائمی کودک چیست؟

یکی از شایعترین دلایلی که باعث کج در آمدن دندان‌های دائمی کودکان می‌شود عادت مکیدن نگشت است. همچنین قرار دادن پستانک در دهان کودکان از کودکی و به منظور آرام گرفتن کودک نیز یکی از دلایلی است که باعث عادت کودک به قراردادن پستانک در دهان شده و تا سنین رشد دندان‌های دائمی نیز ادامه می‌یابد. این عادت باعث می‌شود تا دندان دائمی به صورت بهم ریخته یا کج رشد کنند. عوامل دیگری که باعث کج در آمدن دندان دائمی کودک می‌شوند شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • عوامل ژنتیکی
  • بلع اشتباه و رفلاکس
  • ورود آسیب یا ضربه به صورت کودک
  • تنفس از طریق دهان
  • زبان زدن به پشت دندان‌ها
  • زود خارج شدن یا دیر افتادن دندان شیری:دندان های شیری معمولا مطابق یک بازه زمانی از سن 5 تا 6 ماهگی کم کم در آمده و از سن 6 سالگی کم کم جای خود را به دندان های دائمی می دهند. رویش به موقع و افتادن به موقع تر این دندان ها روی نظم و هماهنگی دندان ها تاثیر بسیار زیادی دارد.چنانچه دندان ها به موقع رشد کرده و بی افتند احتمال مرتب در آمدن دندان های دائمی بیشتر می شود. با این حال اگر اوضاع طوری باشد که یک دندان به دلایلی دیر رشد کند یا دیر و زود بی افتد ممکن است باعث کج شدن دندان های دائمی شود.
  • عدم رشد دندان دائمی
  • خوردن غذای سفت:کودکان به طور کلی دندان های حساسی دارند. این موضوع در خصوص دندان های شیری بسیار صادق است زیرا مینای دندان شیری کودکان نسبتا آسیب پذیر است. مصرف غذاهای سفت و سخت به مرور زمان می توان باعث وارد شدن فشار و نیرو به دندان ها شده و در نهایت بعد از گذشت چند ماه دندان ها مقدار کمی کج می شوند. همین مقدار کم کج شدن می توان روی رویش دندان های دائمی تاثیر منفی بگذارد.
African child showing his new teeth isolated on a white background

درمان کج در آمدن دندان دائمی کودک چیست؟

در ابتدا با اقدام به ترک عادات نادرست کودک مثل متوقف کردن مکیدن انگشت و یا عادت به مراقبت و رعایت بهداشت روزانه دهان و دندان می‌توان از کج در آمدن دندان دائمی کودک جلوگیری کرد. انجام چکاپ‌های مرتب و منظم و مراجعه به کلینیک دندانپزشکی کودکان و دندانپزشک متخصص کودکان می‌توان از بروز مشکلات احتمالی در آینده و به دنبال آن درمان‌های پیچیده‌ تر مانند جراحی فک و صورت یا ارتودنسی و یا کشیدن دندان شیری یا دائمی جلوگیری کرد. دندانپزشک متخصص کودک با بررسی عکس رادیوگرافی از دندان می‌تواند موقعیت قرارگیری دندان‌های دائمی را شناسایی کرده و با خارج کردن به موقع دندان شیری فضای مناسبی را برای رشد دندان دائمی ایجاد کند.

چگونه کودکان را از مکیدن انگشت بازداریم؟

برخی از راه های اصلاح مکیدن انگشت شست عبارتند از:

  • دادن تشویقی به آن ها
  • صحبت کردن با آن ها درخصوص این کار
  • استفاده از پستانک ارتودنسی
  • دور کردن پستانک از جلوی دست آن ها
  • سرگرم کردن کودک به چیزهای دیگر
  • کمک گرفتن از روانشناس کودکان

برخی از مهم ترین مشکلاتی که مکیدن انگشت در سنین بالا ایجاد می کند عبارتند از:

  • اوربایت
  • اوپن بایت
  • کراس بایت
  • زخمی شدن بافت های نرم داخل دهان
  • تحت کشش قرار گرفتن مایچه ها و عضلات صورت
  • مشکلات مفاصل فک
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان - دکتر وحید عارفی

ایمپلنت با لیزر | مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت + هزینه

ایمپلنت با لیزر | ایمپلنت دندان با لیزر یک روش نوین و پیشرفته در حوزه دندان‌پزشکی است که برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. این روش از فناوری لیزر برای آماده‌سازی استخوان فک و کاهش درد و التهاب در طی فرایند جراحی ایمپلنت استفاده می‌کند. مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان:

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا