ایمپلنت دندان معمولی بهتر است یا فوری؟ | عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنت‌های دندانی

برچسب‌ها:

کدام نوع درمان برای افراد بهتر است ایمپلنت دندان معمولی یا فوری

روش کاشت ایمپلنت امروزه بسیار پرطرفدار شده است. هنگامی‌که دندانی به دلیل آسیب یا بیماری از دست می‌رود، فرد می‌تواند عوارضی مانند از دست دادن سریع استخوان، گفتار ناقص یا تغییر در الگوی جویدن را تجربه کند که منجر به ناراحتی می‌شود. جایگزینی دندان ازدست‌رفته با ایمپلنت دندان می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد.

ایمپلنت دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندان و اباتمنت ایمپلنت دندانی است و ممکن است شامل یک پیچ ثابت‌کننده اباتمنت نیز باشد. بدنه ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک به‌جای ریشه دندان قرار می‌گیرد. اباتمنت ایمپلنت دندان معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل می‌شود و از طریق لثه به داخل دهان امتداد می‌یابد تا از دندان مصنوعی متصل شده حمایت کند.

ایمپلنت دندان نوعی راه‌حل دائمی طولانی‌مدت برای کسانی است که نیاز به تعویض دندان دارند. ایمپلنت را می‌توان به‌تنهایی برای جایگزینی یک‌دندان استفاده کرد. در این شرایط تاجی شبیه دندان طبیعی روی ایمپلنت می‌رود.

همچنین ممکن است از ایمپلنت‌های دندانی به‌عنوان جایگزینی برای کل دندان‌های دهان استفاده شود. سه قسمت اصلی ایمپلنت‌های دندانی را تشکیل می‌دهند. این‌ها شامل خود ایمپلنت، اباتمنت و تاج است.

ایمپلنت

ایمپلنت
ایمپلنت

خود ایمپلنت مانند ریشه دندان عمل می‌کند. این‌یک پایه تیتانیومی است که معمولاً از تیتانیوم ساخته‌شده است که با جراحی در فک کاشته می‌شود.

اباتمنت

اباتمنت برای ثابت نگه‌داشتن دندان مصنوعی استفاده می‌شود. این قسمت بالای استخوان فک باقی می‌ماند و روی ایمپلنت پیچ می‌شود.

تاج

تاج قسمتی است که می‌بینید و شبیه دندان طبیعی است. تاج‌ها معمولاً از سرامیک ساخته می‌شوند، اگرچه تغییرات ارزان‌تری نیز وجود دارد. این به تکیه‌گاه بسته می‌شود.

مزایای ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد. برخی از مزایای ایمپلنت عبارت‌اند از:

اعتمادبه‌نفس را تقویت کنید تا بتوانید دوباره لبخند بزنید

دائمی هستند(برخلاف پروتزهای مصنوعی که متحرک هستند)

در مقایسه با دندان‌های آسیب‌دیده، غذا خوردن را آسان‌تر می‌کند

می‌تواند به جلوگیری از کاهش تراکم استخوان فک در اثر از دست دادن دندان کمک کند

ظاهر جوان تر به فرد می دهد (بدون ظاهر افتادگی معمولی در افراد کم یا بدون دندان)

 

این‌ها تنها چند مزیت است. کاشت ایمپلنت دندان است وبر اساس موقعیت منحصربه‌فرد شما ممکن است مزایای بیشتری داشته باشد.

عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنت‌های دندانی

همان‌طور که در بالا ذکر شد، ایمپلنت‌های دندانی به‌طور متوسط ​​25 سال دوام می‌آورند. دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت ممکن است کمتر یا بیشتر از این طول عمر متوسط ​​دوام بیاورد. این دلایل در زیر موردبحث قرارگرفته است.

بهداشت دهان

افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می‌کنند، ایمپلنت‌هایشان دوام بیشتری خواهد داشت. این بدان معناست که شما باید حداقل دو بار در روز دندان‌های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. معاینات منظم دندانپزشکی نیز مهم است.

کاشت ایمپلنت دندانی
کاشت ایمپلنت دندانی

غذا خوردن و عادات جویدن

غذاهای شیرین، چسبنده یا سفت می‌توانند بر طول عمر ایمپلنت شما تأثیر منفی بگذارند. دندان‌پزشک شما احتمالاً به شما خواهد گفت که حداقل تا زمانی که بهبودی دهان شما طول می‌کشد از این موارد اجتناب کنید. فشردن فک یا جویدن سخت نیز می‌تواند طول عمر ایمپلنت شمارا کاهش دهد.

مهارت دندان‌پزشک

مهارت دندان‌پزشک انتخابی شما نیز در طول عمر ایمپلنت شما مؤثر است. ایمپلنتی که در جای مناسبی قرار نگرفته یا نامناسبی دارد، به‌اندازه ایمپلنتی که بامهارت و مراقبت دقیق روی آن قرار داده‌شده است، دوام نخواهد آورد. در مجموعه ARdental کادر مجرب در مکانی آرام و دوست داشتنی گرد هم آورده‌ایم تا به مراجعین محترم نهایت رضایت را داشته باشند

شرایط پزشکی شما

میزان سلامتی شما به‌طورکلی یک عامل تعیین‌کننده در میزان پذیرش ایمپلنت توسط بدن شما خواهد بود. سلامت شما همچنین تعیین می‌کند که دهان شما پس از جراحی ایمپلنت چقدر خوب شود.

روش های انجام ایمپلنت فوری و مزایا کاشت ایمپلنت فوری ،معایب کاشت ایمپلنت فوری و در مرحله بعد ومراحل ایمپلنت فوری دندان و تفاوت ایمپلنت فوری وایمپلنت معمولی واینکه چه کسانی می توانندایمپلنت فوری دندان انجام دهند همگی در تصمیم‌گیری  بیمار ودکتر برای انتخاب این شیوه درمانی مؤثر است.

مساله این که کدام نوع درمان برای افراد بهتر است بستگی به شرایط فرد دارد.

به‌عنوان‌ مثال کاندیدای ایده ال برای ایمپلنت فوری باید شرایط زیر را داشته باشد.

بیمار ایدئال ایمپلنت دندانی فوری کسی است که:

لثه‌های سالم دارد

سیگار نمی‌کشد

به‌طورکلی  سالم باشد

فقط نیاز به تعویض یک یا چند دندان جلویی دارد یا کاملاً بی‌دندان است و باید کل قوس آن‌ها با پروتز All-On-4 یا ایمپلنت جایگزین شود.

باید در نظر داشته باشیدکه خیلی از افراد درمان ایمپلنت فوری را ترجیح می‌دهند به دلایلی همچون:

روند طولانی ایمپلنت معمولی

هزینه‌های زیادی

دندانی در راستای خط خنده را ازدست‌داده‌اند

دندان‌های زیادی را ازدست‌داده‌اند

مشکل هضم غذا دارند.

ایمپلنت فوری دندان معمولاً برای بیمارانی توصیه می‌شود که:

پروسه طولانی ایمپلنت معمولی را نمی‌توانند تحمل کنند

نمی‌خواهند چندین عمل جراحی دندان انجام دهید

نسبت به زیبایی خود حساس هستند

دندان آسیب‌دیده در راستای خط خنده قرار دارد

در حال حاضر کاملاً بی‌دندان هستند

برای نتیجه گیری باید بگوییم اینکه بیمار چه نوع روند درمانی را انتخاب کند بسته به صلاحدید پزشک دارد. دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری‌های لثه با سابقه 20 سال در رشته ایمپلنت، فوق تخصص لیزر و جراحی‌های لیزری در دندان‌پزشکی، عضو AAP آمریکا است. دوره دکترای دندان‌پزشکی عمومی در سال‌های 1993-1987 و تخصص در رشته پریودنتولوژی را از سال 1993-1996 گذرانده است و به مدت 2 سال هم در بخش تخصصی بیماری‌های لثه دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران مشغول بوده است. وی از اعضای اولیه آکادمی پریودنتولوژی ایران در 15 سال گذشته و همچنین از اعضای آکادمی پریودنتولوژی آمریکا است. پس از پیشرفت روش‌های لیزری در دندان‌پزشکی عمومی و جراحی‌های لثه و دیگر مداواهای دهان، فک و صورت بوسیله لیزرتراپی، دوره فلوشیپ لیزر را در آلمان گذرانده است. دوره اولیه جراحی‌های ایمپلنت را نزد پرفسور برانمارک و هرتل در سال 1372 (1993 میلادی) فراگرفته و بدنبال آن مدارک متعددی در ارتباط با ایمپلنت و جراحی‌های پیشرفته استخوانی در داخل و خارج از کشور اخذ نموده است.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان - دکتر وحید عارفی

ایمپلنت با لیزر | مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت + هزینه

ایمپلنت با لیزر | ایمپلنت دندان با لیزر یک روش نوین و پیشرفته در حوزه دندان‌پزشکی است که برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. این روش از فناوری لیزر برای آماده‌سازی استخوان فک و کاهش درد و التهاب در طی فرایند جراحی ایمپلنت استفاده می‌کند. مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان:

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا