آشنایی با روش‌های نوین کنترل بهداشت دهان

برچسب‌ها:

آشنایی با روش‌های نوین کنترل بهداشت دهان

هدف اصلی کنترل بهداشت دهان و دندان ایجاد محیطی عاری از ذرات مختلف در اطراف دندان‌ها و لثه می‌باشد. استفاده از مسواک یکی از روش‌های سنتی کنترل بهداشت دهان می‌باشد که امروزه نیز این روش به‌عنوان مهم‌ترین روش حفظ بهداشت دهان شناخته می‌شود. با گذشت زمان مسواک‌ها از لحاظ طراحی و جنس سطح پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته‌اند به نحوی که امروزه انواع مدل‌های مسواک در بازار موجود می‌باشند و برای دستیابی به این هدف تا حد زیادی به شما کمک می‌کنند.

کنترل بهداشت دهان
کنترل بهداشت دهان

اهمیت کنترل بهداشت دهان

کنترل بهداشت دهان علاوه بر این‌که بر حفظ سلامتی دندان‌ها تأثیر دارد، در سلامت کلی بدن نیز تا حد زیادی تأثیرگذار می‌باشد. در صورتی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت نکنید ذرات غذا در اطراف دندان‌ها باقی خواهند ماند و در نهایت پوسیدگی دندان‌ها، بیماری لثه و بوی بد دهان را به همراه خواهند داشت. کنترل بهداشت دهان به‌عنوان بهترین و کم‌هزینه‌ترین روش پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان شناخته شده است. از این رو به‌منظور حفظ سلامت دهان همواره توصیه می‌شود از مسواک و نخ دندان استفاده نمایید، همچنین در صورت صلاحدید دندان‌پزشک بهتر است از دهان‌شویه به‌صورت روزانه نیز استفاده کنید.

استفاده از نخ دندان

انواع نخ دندان مومی، غیر مومی، فلوراید دار و بدون فلوراید امروزه در داروخانه‌ها موجود هستند که از این بین نخ دندان‌های حاوی فلوراید نسبت به دیگر نخ دندان‌ها ارجحیت دارند. در صورتی که دندان‌های شما به یکدیگر چسبیده‌اند و امکان عبور دادن نخ دندان به‌راحتی از میان آن‌ها وجود ندارد می‌توان از نخ دندان مومی استفاده کنید. حالت مومی این نخ دندان باعث می‌شود تا به‌راحتی از بین دندان‌های شما عبور کند.  همچنین بر اساس روش‌های درمانی دندانی روی دندان‌های شما ممکن است برای کنترل بهداشت دهان خود به وسایل کمکی دیگر نیاز داشته باشید. در صورتی که به‌منظور کنترل بهداشت دهان خود به‌صورت مرتب به دندان‌پزشک متخصص وحید عارفی مراجعه نمایید می‌توانید راهنمایی‌ها و مشاوره‌های لازم را از ایشان دریافت نمایید.

روش‌های کنترل بهداشت دهان
روش‌های کنترل بهداشت دهان

همچنین در وبلاگ دکتر وحید عارفی بخوانید:

آشنایی با انواع روش‌های درمانی پروتز

آموزش مراحل استفاده از نخ دندان

در مرحله نخست برای استفاده از نخ دندان به‌منظور کنترل بهداشت دهان باید حدود 30 سانت از نخ دندان را جدا کنید و سپس آن را به دور انگشتان میانی دستان خود بپیچید. به‌منظور هدایت نخ دندان لابه‌لای دندان‌ها می‌توان از حرکت انگشتان اشاره و شست کمک گرفت. با استفاده از انگشتان اشاره نخ دندان به آرامی در بین دندان‌ها قرار گرفته و با حرکت اره‌ای باید نخ دندان از نقطه تماس دندان‌ها عبور نماید. همواره توصیه می‌شود این کار را با نهایت آرامش انجام دهید تا حرکات کنترل نشده به لثه شما آسیبی وارد نکند.

پس از قرار دادن نخ دندان دور دندان مورد نظر، نخ دندان باید دندان شما را در برگیرد و به خود شکل قوس C بگیرد. حال به‌طور هم‌زمان نخ باید روی سطوح دندان فشار داده شود و آن را ‌به سمت بالا و پایین به آرامی حرکت دهید. نخ مورد نظر باید به آرامی در زیر لثه‌های شما قرار گیرد. این حرکت باید برای تمامی دندان‌ها تکرار شود. پس از این‌که کار شما با نخ دندان به پایان رسید باید دهان خود را با آب بشویید و به‌منظور بررسی  تمیزی دندان‌ها لبخند بزنید تا بتوانید از نظر تمیزی آن‌ها را کنترل کنید.

روش‌های درمان و پیشگیری از پوسیدگی دندان

یکی دیگر از روش‌های کنترل بهداشت دهان و دندان پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌باشد. در صورتی که با مشکل پوسیدگی دندان مواجه شدید می‌توانید به‌راحتی برای درمان آن از دکتر وحید عارفی وقت گرفته و درمان دندان‌های خود را به ایشان بسپارید.

مطمئن باشید با سپردن درمان دندان‌های پوسیده به دکتر وحید عارفی از نتیجه حاصل شده کاملا راضی خواهید بود. این نکته را به خاطر داشته باشید که برای درمان پوسیدگی دندان روش‌های مختلف بسیار زیادی وجود دارند که بر اساس شدن پوسیدگی دندان می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

درمان پوسیدگی دندان‌ها با استفاده از فلوراید

زمانی که حفره دندان کوچک باشد می‌توان با استفاده از این روش درمان پوسیدگی دندان مینای دندان را به‌راحتی بازگرداند. امکان انجام این روش درمانی با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید و دهان شویه وجود دارد.

پر کردن دندان‌های پوسیده

روش اصلی درمان پوسیدگی دندان پر کردن آن می‌باشد. این روش درمانی با نام ترمیم نیز شناخته شده است. در این روش درمانی از رزین‌های کامپوزیتی همرنگ دندان، پرسیلین و یا ترکیبی از مواد مختلف استفاده می‌شود.

تاج

در صورت شدید بودن پوسیدگی دندان و ضعیف شدن دندان می‌توان از روش درمانی تاج استفاده کرد. جنس تاج ممکن است از طلا، پرسیلین و یا رزین متصل به فلز و یا دیگر مواد باشد که روی دندان پوسیده نصب می‌شود.

درمان کانال ریشه

در صورتی آسیب‌دیدگی شدید دندان و رسیدن پوسیدگی دندان به پالپ می‌توان از این روش درمانی استفاده کرد.

کنترل بهداشت دهان و دندان
کنترل بهداشت دهان و دندان

کشیدن دندان

در صورتی که شدت پوسیدگی دندان شما به حدی باشد که امکان ترمیم وجود نداشته باشد، بر اساس نظر دندان‌پزشک متخصص می‌توان آن را کشید.

استفاده از شیار پوش دندان

مراکز بهداشتی همواره توصیه می‌کنند که کودکان در سنین مقطع راهنمایی به‌منظور کنترل بهداشت دهان خود از شیارپوش استفاده نمایند. البته شیارپوش برای افراد بزرگ‌سال و کودکان نیز مفید می‌باشد. به‌طور کلی به پوشش‌های محافظ و پلاستیکی که از ابتلای به شیار و لکه‌های دندانی پیشگیری می‌کنند، شیارپوش گفته می‌شود. مواد غذایی و باکتری‌ها در دهان اغلب در شیارها و لکه‌های دندانی تجمع می‌کنند از این رو پیشگیری از ایجاد آن‌ها در حفظ سلامت دهان و دندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. شیارپوش ها اغلب روی سطوح دندان‌های عقبی قرار خواهند گرفت.

پیگیری دندانپزشکی به‌صورت منظم

در رابطه با تعداد دفعات ویزیت که به‌منظور کنترل بهداشت دهان موردنیاز هستند می‌توان با دندان‌پزشک متخصص مشورت کرد. معاینه دهان به‌صورت منظم، تمیز کردن دندان‌ها به‌صورت حرفه‌ای و دیگر روش‌های درمان از پوسیدگی دندان و ابتلا به مشکلات دیگر تا حد زیادی پیشگیری می‌کند.

در صورت مراجعه به دندان‌پزشک متخصص وحید عارفی می‌توانید روش‌های کنترل بهداشت دهان مناسب و پیشگیری از پوسیدگی دندان را انتخاب نمایید. همچنین با دریافت راهنمایی‌های لازم از ایشان می‌توانید دندان‌های آسیب‌دیده خود را به‌راحتی درمان نمایید.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

ایمپلنت فوری دندان

تاثیر دیابت بر ایمپلنت | ایمپلنت دندان با وجود دیابت ممکن است؟

تاثیر دیابت بر ایمپلنت، دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که می‌تواند تأثیراتی بر سلامت عمومی بدن، از جمله سلامت دهان و دندان‌ها داشته باشد. در خصوص ایمپلنت دندان، افراد مبتلا به دیابت باید به موارد خاصی توجه داشته باشند، زیرا این بیماری می‌تواند بر موفقیت و ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارد. تأثیر دیابت بر ایمپلنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا