بررسی عوارض ایمپلنت دندان

برچسب‌ها:

مقدمه

در این مقاله در مورد عوارض ایمپلنت دندان صحبت می‌شود اما قبل از آن در مورد ماهیت کاشت ایمپلنت مطالبی آورده می‌شود. جراحی ایمپلنت دندان روشی است که ریشه‌های دندان را با پایه‌های فلزی و پیچ مانند جایگزین می‌کند و دندان‌های آسیب‌دیده یا ازدست‌رفته را با دندان‌های مصنوعی جایگزین می‌کند که بسیار شبیه به دندان‌های واقعی هستند. جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا برنج‌کاری باشد. جراحی ایمپلنت دندان به یک درمان روتین در دندانپزشکی تبدیل‌شده است و به‌طورکلی به‌عنوان یک روش جراحی ایمن با میزان موفقیت بالا در نظر گرفته می‌شود. بااین‌حال، عوارض باید در نظر گرفته شود، زیرا روش کاشت ایمپلنت نیز می‌تواند مانند هر روش جراحی دیگری عوارضی داشته باشند. بسیاری از عوارض را می‌توان بدون مشکلات شدید برطرف کرد. بااین‌حال، در برخی موارد، آن‌ها می‌توانند باعث شکست پروسه کاشت ایمپلنت دندان یا حتی شرایط بدتر شوند.

بررسی عوارض ایمپلنت دندان
بررسی عوارض ایمپلنت دندان

میزان موفقیت ایمپلنت‌های دندانی 98 درصد است که 97 درصد از این ایمپلنت‌های موفق برای مدت طولانی دوام می‌آورند؛ اما در موارد نادر، ممکن است عوارضی رخ دهد که ممکن است باعث شکست ایمپلنت شود. در ادامه مقاله برخی از مهم‌ترین عوارض ایمپلنت دندان توضیح داده‌شده است.

عفونت

اولین و مهم‌ترین موضوع ازنظر عوارض ایمپلنت دندان عفونت است. عفونت یکی دیگر از عوارض شایع ایمپلنت‌های دهان عفونت است. محل کاشت ممکن است ملتهب و عفونی شود و باعث درد و حتی تب شود. عفونت‌ها مدت کوتاهی پس از انجام جراحی ایمپلنت ایجاد می‌شوند. بهداشت خوب دندان برای حفظ ایمپلنت مهم است. عدم انجام این کار می‌تواند منجر به تجمع میکروبی و عفونت در اطراف ایمپلنت شود. بیماران با قرمزی، سفتی و التهاب دردناک لثه اطراف ایمپلنت مراجعه می‌کنند. هنگامی‌که عفونت رخ می‌دهد، اغلب باعث فرسایش و تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت می‌شود. یکی از نشانه‌های شروع عفونت قرمزی و متورم شدن لثه است. بوی بد دهان یکی از شایع‌ترین نشانه‌های عفونت است که با مسواک زدن و با رعایت بهداشت دهان و دندان برطرف نمی‌شود از دیگر نشانه‌های عفونت می‌توان به تب ولرز اشاره کرد.

خون‌ریزی

خون‌ریزی یکی از عوارض ایمپلنت دندان است. خون‌ریزی. در برخی موارد، ایمپلنت منجر به خونریزی مزمن می‌شود. هنگامی‌که خونریزی متوقف نمی‌شود، می‌تواند باعث انواع مشکلات از ناراحتی معده تا کم‌خونی شود. در بیشتر موارد، خونریزی را می‌توان با مداخله جراح دهان و دندان درحالی‌که ایمپلنت را در جای خود نگه داشت، متوقف کرد.

شل شدن ایمپلنت

احتمالاً شایع‌ترین عارضه ایمپلنتی شل شدن آن است. دلایل متعددی برای این عامل وجود دارد ازجمله استخوان فک به‌اندازه کافی برای نگه‌داشتن ایمپلنت قوی نیست، شاید به دلیل از بین رفتن استخوان در اثر افزایش سن. عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، بیماری لثه و بهداشت نامناسب دهان و دندان می‌توانند باعث شل شدن ایمپلنت شوند. اگر ایمپلنت شما شل شده است، فوراً با جراح دهان تماس بگیرید. شما می‌توانید از دکتر وحید عارفی با بیش از 20 سال سابقه بخصوص درزمینهٔ ایمپلنت و لیزر و جراحی‌های لیزری بهترین خدمات را دریافت نمایید.

شل شدن ایمپلنت
شل شدن ایمپلنت

 حرکت میکرو.

حرکت میکرو نیز یکی از عوارض ایمپلنت دندان است. گاهی اوقات ایمپلنت‌ها می‌توانند کمی جابجا شوند یا مقدار کمی حرکت کنند که به آن حرکت میکرو می‌گویند. این به‌اندازه یک ایمپلنت شل نیست و ممکن است به‌سختی متوجه آن شوید. علائم هشداردهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان‌های اطراف ایمپلنت یا تغییر در ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می‌کنید می‌توانید آن را مشاهده کنید. این‌یک علامت هشدار اولیه است که ایمپلنت ممکن است به‌زودی شل شود. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با جراح دهان خود تماس بگیرید. در مجموعه AR dental کلیه خدمات زیر نظر متخصص انجام می‌گیرد و شما با خیال آسوده باکیفیت‌ترین خدمات را در مکانی آرام دریافت می‌کنید.

 واکنش آلرژیک.

واکنش آلرژیک یکی از نادرترین عوارض ایمپلنت دندان است. اکثر ایمپلنت‌ها از آلیاژ تیتانیوم ساخته‌ شده‌اند. حتی اگر بسیار نادر است، برخی از بیماران ممکن است حساسیت ناشناخته‌ای به تیتانیوم یا فلز دیگری داشته باشند. علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم، گزگز، التهاب یا تورم در ناحیه است. اگر آلرژی به آلیاژ تیتانیوم دارید، می‌توان از مواد جایگزین استفاده کرد. ایمپلنت شما به‌سادگی نیاز به تعویض دارد. اگر فکر می‌کنید ممکن است واکنش آلرژیک به ایمپلنت خود را تجربه کنید، با جراح دهان خود تماس بگیرید.

 آسیب عصبی

آسیب عصبی یکی از جدی‌ترین عوارض ایمپلنت دندان است. در برخی موارد ایمپلنت خیلی نزدیک به عصب است و باعث آسیب می‌شود. علائم آسیب عصبی شامل بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در زبان، لثه، لب‌ها و صورت است. برداشتن ایمپلنت ممکن است مشکل را برطرف کند، اما ممکن است آسیب عصبی دائمی شود. جراح دهان شما باید تمام خطرات احتمالی این عمل ازجمله خطر آسیب عصبی را از قبل با شما در میان بگذارد.

بیرون‌زدگی در حفره سینوسی. در موارد نادر، ایمپلنت در فک بالا می‌تواند به داخل حفره سینوسی بیرون بزند. این می‌تواند باعث درد و سایر عوارض در سینوس‌ها و همچنین افزایش احتمال شکست ایمپلنت شود.

علائم هشداردهنده عوارض ایمپلنت دندان

مشکل در جویدن

التهاب لثه

افزایش تورم

لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده

درد یا ناراحتی شدید

با مراجعه به جراح دهان و دندان باتجربه از تشدید عوارض جلوگیری کنید

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری‌های لثه باسابقه 20 سال در رشته ایمپلنت، فوق تخصص لیزر و جراحی‌های لیزری در دندان‌پزشکی، عضو AAP آمریکا است. دوره دکترای دندان‌پزشکی عمومی در سال‌های 1993-1987 و تخصص در رشته پریودنتولوژی را از سال 1993-1996 گذرانده است و به مدت 2 سال هم در بخش تخصصی بیماری‌های لثه دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران مشغول بوده است. وی از اعضای اولیه آکادمی پریودنتولوژی ایران در 15 سال گذشته و همچنین از اعضای آکادمی پریودنتولوژی آمریکا است. پس از پیشرفت روش‌های لیزری در دندان‌پزشکی عمومی و جراحی‌های لثه و دیگر مداواهای دهان، فک و صورت به‌وسیله لیزرترانی، دوره فلوشیپ لیزر را در آلمان گذرانده است. دوره اولیه جراحی‌های ایمپلنت را نزد پرفسور برانمارک و هرتل در سال 1372 (1993 میلادی) فراگرفته و بدنبال آن مدارک متعددی در ارتباط با ایمپلنت و جراحی‌های پیشرفته استخوانی در داخل و خارج از کشور اخذ نموده است.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان - دکتر وحید عارفی

ایمپلنت با لیزر | مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت + هزینه

ایمپلنت با لیزر | ایمپلنت دندان با لیزر یک روش نوین و پیشرفته در حوزه دندان‌پزشکی است که برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. این روش از فناوری لیزر برای آماده‌سازی استخوان فک و کاهش درد و التهاب در طی فرایند جراحی ایمپلنت استفاده می‌کند. مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان:

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا