لمینت دندان در حقیقت یک لایه روکش بسیار نازک میباشد که پس از قالبگیری دندانها در لابراتوار دندانپزشکی ساخته میشوند. پس از ساخت لمینت دندان، باید آن را روی دندانها نصب کرد. از مهمترین کاربردهای این روش درمانی میتوان به اصلاح فرم، رنگ، شکل و از بین رفتن فاصله موجود بین دندانها اشاره کرد. البته در صورت شکستگی دندان خود نیز میتوانید از این روش درمانی استفاده نمایید. لمینت نیز مانند دیگر روشهای درمانی ممکن است عوارض و یا خطراتی را به همراه داشته باشد که در ادامه قصد داریم خطرات لمینت دندان را به صورت مختصر مورد بررسی قرار دهیم.
داشتن چهرهای زیبا و جذابیت در گرو داشتن لبخندی دلنشین و زیبا است. افراد بسیار زیادی به دلیل داشتن دندانهای بد فرم و بدرنگ ترجیح میدهند کمتر لبخند بزنند. این امر در اعتماد به نفس افراد و حضور آنها در اجتماع تاثیر قابلتوجهی دارد. از این رو امروزه افراد زیادی به دنبال راهحل مناسب برای اصلاح فرم لبخند خود هستند تا زیبایی چهره خود را افزایش دهند. لمینت دندان یکی از موثرترین و محبوبترین روشها در این زمینه محسوب میشود.
آشنایی با انواع عوارض یا خطرات لمینت دندان
به طور کلی تمامی روشهای درمانی دارای عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت هستند. در این بخش قصد داریم تا تمامی عوارض و خطرات لمینت دندان را به طور کامل و جامع مورد بررسی قرار دهیم.
ایجاد حساسیت در دندانها یکی از مهمترین خطرات لمینت دندان
به منظور نصب و ایجاد پیوند بهتر بین لمینت و دندان به تراشیدن مینای دندان به اندازه ضخامت لمینت نیاز خواهیم داشت. در نهایت لمینت دندان به اندازه فضای تراشیده شده قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که ضخامت لمینت بسیار کم است و به صورت لایهای نازک روی دندان قرار خواهد گرفت. از مهمترین دلایل تراشیدن دندان به ایجاد پیوند بهتر بین لمینت و دندان میتوان اشاره کرد. همچنین این امر امکان تنظیم سایز و فرم دندانها را برای شما امکانپذیر خواهد ساخت.
از مهمترین دلایل این عارضه و یا خطر لمینت دندان میتوان به تراشیدن دندان اشاره نمود. زیرا تراش دندان باعث نازکتر شدن مینای دندان خواهد شد و در نهایت باعث خواهد شد تا دندانهای افراد نسبت به سرما و گرما حساسیت یا عکسالعمل از خود نشان دهند.
این خطر لمینت دندان کوتاه مدت میباشد و به طور معمول ممکن است دو هفته پس از تراشیدن دندان حس شود. همواره توصیه در طول این دوره از خوردن و یا آشامیدن مواد غذایی و نوشیدنیهای خیلی گرم یا سرد خودداری نمایید. تنها در این صورت است که میتوان این دوره را بدون هیچگونه مشکل خاصی سپری کرد.
احساس درد پس از لمینت از دیگر خطرات لمینت دندان
از دیگر خطرات لمینت دندان میتوان به احساس درد پس از آن اشاره کرد. به طور کلی نصب لمینت هیچگونه درد یا ناراحتی ندارد اما گاهی اوقات ممکن است برای بیمارانی که حساسیت بالایی دارند ناراحتی کمی به همراه داشته باشد. از این رو اغلب دندانپزشکان برای دو روز اول پس از نصب لمینت مسکن تجویز میکنند. تا در صورت احساس ناراحتی و درد در نواحی دندان با مصرف مسکن آرام شوند. البته این مشکل ممکن است یک هفته طول بکشد که امری کاملاً طبیعی است.
افراد با عیوب ظاهری بیشتر برای نصب لمینت به تراشیدن مینای دندان بیشتری نیاز خواهند داشت. از این رو این امر باعث میشود فرد در دندان خود احساس درد یا ناراحتی بیشتری داشته باشد. در این شرایط برای بازگشت دندانها به حالت طبیعی به بیش از چند روز زمان نیاز خواهیم داشت. لازم به ذکر است که در صورتی که این مدت زمان بیش از 7 روز طول کشید بهتر است با دندانپزشک متخصص خود در میان بگذارید.
واکنشهای آلرژیک و یا التهاب در لثه
در برخی مواقع ممکن است لثه با لمینت دندان تماس پیدا کند که این امر باعث ایجاد التهاب در لثه شما خواهد شد. گاهی اوقات دلایل آلرژیک ممکن است باعث ایجاد التهاب در لثه شود که این امر نیز طبیعی است و برای درمان به زمان نیاز دارد. در صورت طولانی شدن التهاب لثه بیش از 72 ساعت و یا مشاهده خونریزی در لثه بهتر است به مشورت با یک دندانپزشک متخصص بپردازید. همچنین برای معاینه مجدد میتوان به دندانپزشک معالج خود مراجعه کرد.
ایجاد پوسیدگی دندانی در صورت عدم نصب صحیح لمینت دندان
در صورت عدم رعایت اصول و قواعد لمینت دندان به صورت صحیح در طولانی مدت ممکن است دندانهای شما پوسیده شوند. برای نصب صحیح لمینت بهتر است برای انجام این کار به پزشکانی مراجعه نمایید که تجربه و مهارت بسیار بالایی داشته باشند. علاوه بر تجربه پزشک که بر نحوه انجام لمینت تاثیر قابلتوجهی دارد تجهیزات و روشهای مورد استفاده برای نصب لمینت نیز از اهمیت ویژهای برخوردار میباشند.
ایجاد بیماریهای پریودنتال
منظور از بیماریهای پریودنتال، بیماریهای لثهای میباشد. این بیماریها شامل موارد زیر میباشند:
- عفونت در بافت لثه
- لق شدن دندانها
- تحلیل رفتن بافت لثه
از این رو توصیه میشود برای انجام لمینت دندان از پزشکانی کمک بگیرید که در زمینه نصب لمینت دندان به نحو صحیح تجربه بالایی داشته باشند. در صورت نصب لمینت به شیوه صحیح و اصولی هرگز با مشکلات پریودنتال مواجه نخواهید شد.
جدایی روکش لمینت از دیگر عوارض لمینت دندان
از دیگر عوارض یا خطرات لمینت دندان میتوان به جدایی روکش آن اشاره کرد. در صورتی که پزشک مورد نظر شما در این زمینه تجربه و مهارت کافی نداشته باشد با گذشت زمان روکش از روی دندانها خواهد افتاد و از بین خواهد رفت. دلیل اصلی این اتفاق عدم نصب صحیح روکش لمینت میباشد که به پزشک معالج مربوط میباشد. از این رو توصیه میشود قبل از انجام لمینت از مهارت و تخصص پزشک خود اطمینان حاصل نمایید. در صورت مصرف مواد غذایی سفت و سخت نیز ممکن است لمینت شما بشکند که در این شرایط به تعویض روکش لمینت نیاز پیدا خواهید کرد.
از دیگر عوارض و خطرات لمینت نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم قابلیت تغییر فرم و شکل لمینت پس از نصب
- عدم قابلیت برگشت لمینت
- عدم قابلیت ترمیم در صورت شکستگی و یا پریدگی
- نیاز به هزینه بیشتر در مقایسه با دیگر روشهای درمان