مراحل ایمپلنت فوری دندان در تصمیمگیری بیمار برای انتخاب ایمپلنت فوری یا معمولی بسیار مهم است ایمپلنت دندان یک ترمیم دندان دائمی است که میتواند برای تمام عمر شما دوام بیاورد. برخلاف پروتزهای مصنوعی دندان که میتوانند دردهان شما بلغزند، ایمپلنتهای دندانی مستقیماً در فک شما قرار میگیرند. این امر به ایمپلنت اجازه میدهد تا ظاهر و عملکردی بسیار شبیه به دندان طبیعی داشته باشد که جایگزین آن شده است. اگر به کاشت ایمپلنت دندان فکر میکنید، در اینجا اطلاعات بیشتری در مورد آنچه میتوانید از کل مراحل ایمپلنت فوری انتظار داشته باشید آورده شده است.
ایمپلنت دندان یکدندان جایگزین است که کل ساختار دندان را تقلید میکند. یک “ریشه” تیتانیوم در استخوان قرار میگیرد و برای حمایت از تاج، پروتز استفاده میشود. ایمپلنت فوری دندان مانند یکدندان واقعی عمل میکند و اگر بهدرستی از آن مراقبت شود، میتواند یکعمر باقی بماند.
پیشرفت درزمینهٔ ی ایمپلنت دندان به دلیل مزایایی که نسبت به درمانهای قبلی دارد، به بهترین راهحل جایگزینی دندان تبدیلشده است. و با نوآوریهای مدرن در دندانپزشکی، اکثر بیماران میتوانند از آنها بهره ببرند حتی کسانی که قبلاً به آنها گفتهشده بود نمیتوانند.
روش های انجام ایمپلنت فوری ومزایا کاشت ایمپلنت فوری ،معایب کاشت ایمپلنت فوری و در مرحله آخر روشن شدن این نکته که کدام نوع درمان برای افراد بهتر است :ایمپلنت فوری یا معمولی و تفاوت ایمپلنت فوری وایمپلنت معمولی همگی در تصمیمگیری بیمار برای انتخاب این شیوه درمانی مؤثر است.
مزایای ایمپلنت
ایمپلنتهای دندانی مانند دندانهای طبیعی عمل میکنند
یکی از بزرگترین مزایای ایمپلنت فوری این است که قدرت جویدن را بهطور کامل بازمیگرداند. اکثر بیماران نمیتوانند تفاوت بین دندان طبیعی خود و دندان ایمپلنت فوری را تشخیص دهند. آنها میتوانند بهطور کاملاً عادی با آن غذا بخورند و همچنین میتوانند بهطورمعمول مسواک بزنند و نخ دندان بکشند.
ایمپلنتهای دندانی میتوانند تا آخر عمر دوام بیاورند
درحالیکه دندان مصنوعی ممکن است تنها حدود 10 سال یا بیشتر دوام بیاورد، ایمپلنتهای دندانی میتوانند یکعمر دوام بیاورند. این ایمپلنت از تیتانیوم ساختهشده و بااستخوان فک جوش میخورد.
ایمپلنتهای دندانی از تحلیل استخوان جلوگیری میکنند
از دست دادن استخوان در فک زمانی رخ میدهد که هیچ ریشه دندان (یا ایمپلنت) وجود نداشته باشد.درجایی که دندان وجود ندارد، استخوان فک در فضای خالی به دلیل عدم تحریک خراب میشود. اگر در سال اول از دست دادن دندان هیچ ایمپلنتی قرار نگیرد، آن ناحیه استخوان 25 درصد حجم خود را از دست میدهد و از دست دادن استخوان در طول سالها ادامه مییابد.
پروتزهای مصنوعی حتی میتوانند از دست دادن استخوان را تسریع کنند زیرا اغلب شل میشوند و سپس به برآمدگی استخوانی مالش میدهند و بهتدریج آن را از بین میبرند. ازآنجاییکه ایمپلنت فوری جایگزین ریشه و همچنین دندان میشود و جویدن به حالت عادی بازمیگردد، تحریک لازم برای رشد طبیعی استخوان را فراهم میکند.
شرایط کاشت ایمپلنت فوری
اگر میخواهید مراحل ایمپلنت فوری را طی نمایید باید شرایط زیر را داشته باشید
سلامت لثه و دهان
داشتن استخوان کافی
سلامت عمومی
عدم استعمال دخانیات
اگر شرایطی که در بالا بیانشده است را داشته باشید بهاحتمالزیاد میتوانید ایمپلنت فوری بکارید.
مراحل ایمپلنت فوری دندان
بررسی
دندانپزشک شما دهان شمارا ارزیابی میکند تا ببیند آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت فوری دندان هستید یا خیر. همه بیماران کاندیدای قوی برای ایمپلنت فوری دندان نیستند. برای قرار دادن ایمپلنت فوری دندان به درجه خاصی از مواد استخوانی سالم نیاز دارید. اگر تعداد زیادی دندان ازدسترفته دارید، ایمپلنت فوری دندان شاید بهترین گزینه باشد..
مراحل کاشت ایمپلنت فوری بهصورت زیر است:
- پس از معاینه و جمعآوری اطلاعات لازم مانند عکس اشعه ایکس از دندانها و فکها وجمع بندی اطلاعات, درصورتیکه شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت فوری را داشته باشید، دهانتان بیحس میشود تا آماده جراحی ایمپلنت فوری دندان شوید.
- در مرحلهی بعدی لثه توسط دندانپزشک شما برش میخورد یا با پانچ سوراخ میشود تا روی استخوان باز شود. شما میتوانید از دکتر وحید عارفی با بیش از 20 سال سابقه بخصوص در زمینه ایمپلنت و لیزر و جراحیهای لیزری بهترین خدمات را دریافت نمایید.
- با دریل دندانپزشکی سوراخ کوچکی در استخوان فک در محل تعیینشده ایجاد میشود. این سوراخ بهتدریج با متههای مختلف بزرگتر میشود تا به ابعاد ایمپلنت دندان برسد.
- ایمپلنت فوری دندان که شبیه به یک پیچ کوچک و باریک است در داخل این سوراخ جای میگیرد.
- پس از اتصال قطعه واسطهای به نام اباتمنت بر روی ایمپلنت، از ایمپلنت و سطح لثه قالبگیری میشود تا روکش دندان متناسب، برای شما ساخته شود. این کار نیاز به تبحر دندانپزشک شما دارد.
سپس روکش که معمولاً با دستگاههای دیجیتالی طراحی و ساخته میشود، بر روی آن نصب میشود.
لثه بستهشده و در صورت لزوم بخیه میخورد تا اطراف ایمپلنت را بگیرد.
بعد از جراحی
طبیعی است که بعد از جراحی کمی ناراحتی داشته باشید. ممکن است متوجه کبودی روی لثه، تورم در اطراف لثه و صورت، خونریزی جزئی و مقداری درد در محل ایمپلنت فوری شوید.
رعایت عادات بهداشتی برای محافظت از این ایمپلنت بسیار مهم است. یعنی روزانه نخ دندان بکشید و دو بار در روز مسواک بزنید. از جویدن آبنباتهای سفت که میتوانند به ایمپلنت شما آسیب برسانند، خودداری کنید. در مجموعه AR dental کلیه خدمات زیر نظر متخصص انجام میگیرد و شما با خیال آسوده با کیفیت ترین خدمات را در مکانی آرام دریافت می کنید.
متخصص جراحیهای ایمپلنت، لثه و لیزرتراپی
دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماریهای لثه باسابقه 20 سال در رشته ایمپلنت، فوق تخصص لیزر و جراحیهای لیزری در دندانپزشکی، عضو AAP آمریکا است. دوره دکترای دندانپزشکی عمومی در سالهای 1993-1987 و تخصص در رشته پریودنتولوژی را از سال 1993-1996 گذرانده است و به مدت 2 سال هم در بخش تخصصی بیماریهای لثه دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران مشغول بوده است. وی از اعضای اولیه آکادمی پریودنتولوژی ایران در 15 سال گذشته و همچنین از اعضای آکادمی پریودنتولوژی آمریکا است. پس از پیشرفت روشهای لیزری در دندانپزشکی عمومی و جراحیهای لثه و دیگر مداواهای دهان، فک و صورت بهوسیله لیزرتراپی، دوره فلوشیپ لیزر را در آلمان گذرانده است. دوره اولیه جراحیهای ایمپلنت را نزد پرفسور برانمارک و هرتل در سال 1372 (1993 میلادی) فراگرفته و به دنبال آن مدارک متعددی در ارتباط با ایمپلنت و جراحیهای پیشرفته استخوانی در داخل و خارج از کشور اخذ نموده است.