تاثیر پوکی استخوان روی کاشت ایمپلنت

تاثیر پوکی استخوان روی کاشت ایمپلنت موضوعی است که امروز در وی سایت دکتر وحید عارفی به آن خواهیم پرداخت . یکی از بیماری های شایع در بزرگسالان و افراد مسن پوکی استخوان است. مشکلات این بیماری محدود به سیستم حرکتی بدن مانند دست و پا نیست و در خیلی موارد بر روی سایر درمان های جانبی نیز اثرگذار می باشد. از طرفی باید بدانید که در اکثر موارد پوکی استخوان به صورت موضعی ایجاد نمی شود و اغلب ساختار اسکلتی و استخوانی بدن را در بر می گیرد. پس شامل استخوان فک نیز می شود و از طرفی درمان ایمپلنت به استخوان فک مربوط است. حالا با این سوال مواجه می شویم که آیا کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان امکان پذیر است؟

هزینه کاشت ایمپلنت و درمان کامل آن بالا می باشد و مهم است بدانیم نتیجه نهایی مطلوب است و بازدهی خوبی ایجاد می کند. اگر مشکلی مانند پوکی استخوان نیز در سر راه وجود دارد اطلاع از شیوه درمان و عملکرد ایمپلنت در این شرایط بسیار مهم است.

پوکی استخوان چیست؟

osteoporosis یا همان پوکی استخوان مربوط به ساختار داخلی بافت استخوان ها می شود. در این بیماری با افزایش سن، از دست رفتن برخی منابع ویتامینی و معدنی، ابتلا به بیماری های مختلف، ورود به دوره یائسگی در زنان و … تراکم بافتی استخوان کاهش می یابد و به اصطلاح دچار پوکی می شود. زمانی که فرد دچار این بیماری شود استخوان های او در ضعیف ترین حالت ممکن خود قرار می گیرند که با کمترین اعمال فشار و ضربه ای دچار شکستگی می شوند. کاهش تراکم استخوانی همراه با پوکی استخوان در سراسر بافت اسکلتی ایجاد می شود. به طوری که محدوده فک نیز از این امر جدا نیست و دچار آسیب های مختلف می گردد.

برای پیشگیری از پوکی استخوان در سنین بالا متخصص درمان ها و داروهایی را تجویز می کند که می توان در این زمینه به داروی بیس فسفونات (Bisphosphonates) اشاره کرد.

ارتباط بین پوکی استخوان و ایمپلنت چیست؟

برای اینکه بدانیم آیا پوکی استخوان به عنوان یک محدودیت بر سر راه کاشت ایمپلنت قرار دارد یا خیر باید ارتباط این دو را با هم بررسی کنیم. با ایجاد پوکی استخوان در فرد سطح تراکم بافت استخوانی کاهش می یابد. در این زمینه داروهایی تجویز می گردد که کمک زیادی برای کاهش پوکی استخوان و به تعویق انداختن آن می کند.

پس نیاز است که حتما متخصص ایمپلنت قبل از شروع درمان، معاینات کاملی را انجام دهد و با بررسی وضعیت پزشکی مراجعه کننده در صورت وجود پوکی استخوان اقدامات لازم را در نظر بگیرد.

تنوع دارویی برای درمان پوکی استخوان گسترده می باشد که باید داروی مصرفی حتما متناسب با شرایط استخوان فک نیز باشد. برخی داروها عملکرد متفاوتی را ایجاد می کنند.

تحقیقات و همچنین عمل های ایمپلنت ثبت شده برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان نشان می دهد که نتایج موفق بوده اند و تضادی بین ایمپلنت و پوکی استخوان وجود ندارد. هرچند که سطح توانایی متخصص ایمپلنت، دانش و تجربه و در کنار آن تجهیزات مورد استفاده بسیار تاثیرگذار می باشند.

اگر تمام فرآیند درمان به خوبی انجام شود، با توجه به تحریک پذیری بافت استخوان که در ناحیه فک ایجاد می شود، در مواردی حتی افزایش تراکم استخوان در این ناحیه اتفاق افتاده است و شرایط استخوان فک بهتر شده است.

در چه مواردی کاشت ایمپلنت توصیه نمی شود؟

نظریه های پزشکی بررسی شده و شرایط موجود در مورد استخوان فک افراد مبتلا به پوکی استخوان نشان می دهد که در این زمینه محدودیتی برای انجام کاشت ایمپلنت وجود ندارد. پس به تنهایی نمی تواند دلیلی برای عدم انجام جراحی ایمپلنت باشد. زمانی که این بیماری در کنار بیماری های دیگری در فرد قرار داشته باشد و متخصص ایمپلنت درمان را مناسب سلامتی مراجعه کننده نداند، انجام جراحی را توصیه نمی کند. از جمله این موارد عبارتند از:

  • اگر فرد سابقه سکته قلبی داشته باشد
  • اگر برای فرد عمل جراحی دریچه مصنوعی قلب انجام شده باشد
  • اگر فرد دچار بیماری ها کلیوی از نوع حاد باشد
  • وجود اختلالات هورمونی در فرد
  • وجود بیماری دیابت در فرد از نوع مقاوم در برابر درمان و عدم امکان پایداری سطح قند خون
  • وجود بیماری نرمی استخوان در فرد با عدم امکان درمان
  • اعتیاد شدید فرد به مصرف انواع دخانیات
  • اعتیاد شدید فرد به مصرف نوشیدنی های الکلی و مواد شیمیایی
  • مصرف کنندگان داروی خوراکی بیس فسفونات در دراز مدت
  • مصرف کنندگان داروی تزریقی بیس فسفونات در دراز مدت

کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان یا استخوان تحلیل رفته چگونه است؟

بعد از کشیدن دندان، به علت فشاری که در زمان خوردن غذا و خوراکی به لثه ها وارد می شود، فک دچار تحلیل می شود. اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان باشد، سرعت تحلیل فک به مراتب بیشتر است و هرچه زمان بگذرد، برای انجام کاشت ایمپلنت شرایط نامناسب می شود. از این رو توصیه بهترین متخصص ایمپلنت این است که در صورت عدم بیماری خاص و یا نداشتن مشکل، بلافاصله بعد از کشیدن دندان برای انجام ایمپلنت اقدام شود تا از تحلیل استخوان فک و لثه جلوگیری شود.

اگر مدت زیادی از کشیدن دندان بگذرد و برای ایمپلنت اقدام نشود، نیاز به انجام درمان های جانبی و ترمیم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت وجود خواهد داشت.

پیشگیری از پوکی استخوان فک و تحلیل رفتن آن چگونه است؟

بیماری پوکی استخوان به صورت موضعی نیست و در سراسر بدن ایجاد می شود، بنابر این بهترین روش برای اینکه از تحلیل رفتن استخوان فک و پوکی آن جلوگیری کنیم، این است که مانع ابتلا به پوکی استخوان شویم. درست است که در اغلب موارد پوکی استخوان مانعی برای انجام درمان ایمپلنت نیست، اما روند درمان را کند می کند، شرایط درمان را حساس تر می کند، نگرانی بیمار افزایش می یابد و … پس می توان با پیشگیری از پوکی استخوان، به مقدار زیادی مانع تمام این موانع و مشکلات شد. برای این کار نیاز است موارد زیر رعایت شود:

  • افزایش سطح فعالیت های جسمی و فیزیکی از نوع سالم
  • قرار دادن برنامه ورزشی مناسب جهت سلامتی به صورت منظوم و استاندارد
  • رعایت برنامه غذایی سالم که دربرگیرنده مهمترین نیازهای بدن باشد و ساختار بدن با کمبود ویتامین خاصی مواجه نشود. حتما در برنامه غذایی لبنیات و سبزیجات در نظر گرفته شود.
  • حذف مصرف مواد مخدر در انواع مختلف آن
  • عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و مشروبات
  • عدم مصرف زیاد نوشابه، چای، ماء الشعیر و …
  • حفظ بهداشت دهان و دندان در بالاترین سطح ممکن با کمک نخ دندان، مسواک زدن و دهان شویه

بهترین راه کارها برای کاشت ایمپلنت دندان در افراد مبتلا به پوکی استخوان چیست؟

در مواردی که متخصص با انجام معاینات متوجه پوکی بیش از اندازه استخوان فک مراجعه کننده شود و تشخیص دهد این استخوان برای انجام ایمپلنت ضعیف است، از درمان های مناسب برای افزایش استحکام استخوان فک استفاده می کند. مهم ترین درمان در این زمینه انجام پیوند استخوان می باشد. برای انجام پیوند استخوان از دو منبع استفاده می شود:

  • استفاده از بافت استخوانی فرد در نواحی دیگر بدن
  • استفاده از استخوان مصنوعی

سرعت ترمیم و بهبودی در منبع اول یعنی استفاده از بافت استخوانی خود فرد بسیار بالاتر است. اما به دلیل وجود بیماری پوکی استخوان ممکن است شرایط دریافت از سیار نقاط بدن نیز وجود نداشته باشد و یا بافت تهیه شده از نظر مواد معدنی و ساختار توانایی تقویت استخوان فک را نداشته باشد. در این موارد منابع مصنوعی که با استفاده از مواد مورد نیاز ساخته شده اند بهترین راه حل هستند. قدرت استحکامی و درمانی منابع استخوان مصنوعی بسیار پایین تر می باشد.

با انجام ترمیم فک و عمل پیوند استخوان شرایط برای کاشت ایمپلنت فراهم است. متخصص با توجه به نتایج پیوند ممکن است انجام ایمپلنت را در سریع ترین زمان ممکن تجویز کند و یا توصیه گند چند ماهی از عمل پیوند بگذرد بعد ایمپلنت انجام شود.

آیا مصرف داروهای پوکی استخوان برای سلامتی دهان و دندان مضر است؟

تحت شرایط مختلف و موقعیت های درمانی گوناگون از جمله وجود سرطان برای فرد داروهای پوکی استخوان تجویز می شود که زیر نظر مستقیم متخصص و پزشک باید مصرف شود. در صورتی که این داروها مطابق با برنامه زمان بندی پزشک و به صورت درست مصرف گردند هیچ گونه عوارض و خطری را برای فرد به همراه نخواهند داشت، اما در صورت مصرف خود سرانه دارو، وجود عوارض احتمالی امکان پذیر می باشد. زمانی که برای درمان ایمپلنت اقدام می کنید باید تمام برنامه دارویی مصرفی را به متخصص ایمپلنت اطلاع دهید.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان - دکتر وحید عارفی

ایمپلنت دندان و همه چیزهایی که باید بدانید (کاربرد، انواع، مراحل، هزینه و قیمت… )

اگر این مطلب را در سایت دکتر وحید عارفی می خوانید، احتمالاً یک یا چند دندان از دست داده یا کشیده‌اید و به دنبال آگاهی از روش‌های جایگزینی آن‌ها هستید. خوشبختانه، این مقاله بهترین روش جایگزینی دندان، یعنی ایمپلنت دندان، را برای شما توضیح می‌دهد. این شامل تعریف، اصطلاحات مرتبط، فرآیندهای کاشت ایمپلنت، شرح مراحل،

ایمپلنت دندان چیست؟ بهترین برند ایمپلنت در سال 1403 ( قیمت )

در دهه‌های اخیر، ایمپلنت‌ها به عنوان یک روش پرکاربرد و موثر در جایگزینی دندان‌های از دست رفته یا آسیب دیده، جای خود را در زمینه‌ی دندانپزشکی باز کرده‌اند. این فناوری نه تنها به بیماران امکان بازگشت به عملکرد طبیعی دندان‌هایشان را می‌دهد، بلکه تاثیر بسزایی در کیفیت زندگی و رفاه آنان دارد. قبل از اینکه

آبسه دندان و علت ایجاد آن + علل ابتلا، راه های درمان و پیشگیری

آبسه دندان  آبسه دندان یک نوع عفونت است که در لثه و یا دندان شکل می‌گیرد. آبسه به صورت تورم قرمز و ظاهری شبیه جوش ممکن است روی لثه مشاهده شود. علل مختلفی برای ایجاد آبسه دندان وجود دارد، اما یکی از مهمترین علل آن عدم پاک کردن مواد غذایی بین دندان‌ها و در دهان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا