تشخیص اندازه‌ های انواع ایمپلنت

برچسب‌ها:

تشخیص اندازه‌ های انواع ایمپلنت

تشخیص اندازه‌های انواع ایمپلنت مهم‌ترین مسئله برای دندان‌پزشک است. امروزه کلینیک‌های مختلف دندانپزشکی این روش را تبلیغ می‌کند اما آیا این روش علمی است؟ قرار است تشخیص اندازه‌های انواع ایمپلنت را به‌طور کامل توضیح دهیم. چیزی که امروزه در بسیاری از تبلیغات دیده‌ایم.

تشخیص اینکه چطور اندازه‌های مختلف انواع ایمپلنت برای هر بیمار چگونه است؟ انواع سایز ایمپلنت، عرض ایمپلنت، طول ایمپلنت همه در این مقاله موردبحث قرار می‌گیرد.

اندازه و ابعاد  انواع ایمپلنت دندانی طی سال‌های اخیر تغییرات چشمگیری کرده است، پیشرفت در پوشش روی ایمپلنت، اندازه قطر و طول ایمپلنت، اتصالات و همچنین میزان باری که هر ایمپلنت می‌تواند تحمل کند همگی در طول این دهه‌ها تغییر کرده است.

ایمپلنت دندان باید مستقیماً در فک قرار داده شود تا از قرار گرفتن آن در موقعیت صحیح اطمینان حاصل شود. اگر در هر جهتی در زاویه قرار گیرد، منجر به مشکلات ایمپلنت در آینده و احتمالاً شکست ایمپلنت دندانی خواهد شد. این به این دلیل است که ایمپلنتی که در زاویه قرار دارد، پشتیبانی کافی از استخوان فک برای اطمینان از ماندگاری آن ندارد.

ایمپلنت دندان باید محکم در فک قرار گیرد و توسط استخوان احاطه شود تا استحکام و یکپارچگی خود را حفظ کند. اگر ایمپلنت به‌درستی در فک ادغام نشده باشد، استخوان اطراف آن شروع به عقب‌نشینی می‌کند. این امر باعث سست شدن ایمپلنت دندانی می‌شود و می‌تواند منجر به مشکلات بعدی ایمپلنت شود.

اندازه‌های انواع ایمپلنت
اندازه‌های انواع ایمپلنت

اندازه‌های انواع ایمپلنت

ایمپلنت‌ها را می‌توان با توجه به‌اندازه آن‌ها (پلتفرم) شناسایی کرد.. اگرچه هر مورد متفاوت است، بنابراین اندازه مورداستفاده به فاصله و در دسترس بودن استخوان فرد بستگی دارد.

ایمپلنت‌های دندانی در مطب‌های دندانپزشکی به‌طور فزاینده‌ای محبوب می‌شوند. در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری، مردم به دنبال راه‌های مؤثری برای جایگزینی یا ترمیم دندان‌های پوسیده، آسیب‌دیده یا ازدست‌رفته خود هستند. ایمپلنت‌های دندانی به دلیل دوام و ظاهرشان راه‌حلی عالی برای این امر هستند. در اینجا چند واقعیت سریع در مورد انواع ایمپلنت دندان آورده شده است:

اندازه انواع ایمپلنت ها

سه اندازه اصلی ایمپلنت‌های دندانی وجود دارد:

  • استاندارد،
  • مینی
  • پهن.

 

جنبه‌های پروتزی عرض انواع ایمپلنت در درجه اول به زیبایی نمای ظاهری و استحکام اجزای ایمپلنت مربوط می‌شود.

اندازه‌های انواع ایمپلنت
اندازه‌های انواع ایمپلنت
  • . یک ایمپلنت دندانی با اندازه استاندارد دارای قطر 3.5-4.2 میلی‌متر است.
  • بااین‌حال، برخی موارد ممکن است نیاز به استفاده از ایمپلنت‌های دندانی مینی یا عریض داشته باشند. ایمپلنت‌های دندانی مینی، که به‌عنوان ایمپلنت‌های دندانی باریک یا به‌سادگی MDI شناخته می‌شوند، تنها حدود ۲ میلی‌متر تا ۳.۵ میلی‌متر قطر دارند. مینی ایمپلنت‌های دندانی برای بیمارانی که فاصله بین ریشه دندان‌هایشان خالی است یا برای کسانی که توده استخوانی کمتری دارند استفاده می‌شود.
  • درنهایت، ایمپلنت‌های پهن بزرگ‌تر از ایمپلنت‌های استاندارد با قطری در حدود 4.5 میلی‌متر تا 6 میلی‌متر هستند. ایمپلنت‌های پهن گاهی اوقات برای ایمپلنت‌های دندانی که در پشت دهان قرار می‌گیرند استفاده می‌شود، زیرا این دندان‌ها بزرگ‌تر هستند و ریشه‌های گسترده‌تری نسبت به دندان‌های جلویی دارند.

شما می‌توانید از دکتر وحید عارفی با بیش از 20 سال سابقه بخصوص درزمینهٔ ایمپلنت و لیزر و جراحی‌های لیزری بهترین خدمات را دریافت نمایید.

.           طول انواع ایمپلنت :

طول انواع  ایمپلنت از دیگر ویژگی‌های ابعادی آن است که یک‌دندان پزشک باتجربه بر اساس محل کاشت ایمپلنت و شکل استخوان فک هر بیمار، آن را به‌طور منحصربه‌فرد انتخاب می‌کند. ایمپلنت‌ها با طول‌های متفاوتی از 8 میلی‌متر تا 16 میلی‌متر وجود دارند. البته اخیراً ایمپلنت‌هایی با طول 6 میلی‌متر نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد که تست نهایی در مورد دوره کارایی آن‌ها انجام‌نشده است و به‌طور دقیق موردبررسی قرار نگرفته است.

معمولاً ایمپلنت‌های بلندتر را در نواحی جلوی دهان و ایمپلنت‌های کوتاه‌تر را در نواحی عقب دهان که وجود حفرات سینوسی یا کانال مندیبل، فضا را محدود کرده است برای بیماران استفاده می‌کنند.

همچنین هرچه تراکم استخوان در یک بیمار کمتر باشد؛ ایمپلنت‌هایی با طول بیشتر در فک او کاشت می‌شود تا استحکام بیشتری داشته باشد.

عوامل مؤثر در انتخاب سایز مناسب انواع ایمپلنت توسط دندان‌پزشک

– حجم استخوان فک بیمار در ناحیه کاشت ایمپلنت

اصلی‌ترین ویژگی ایمپلنت، قابلیت جوش خوردن آن با استخوان فک است اما زمانی کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام می‌شود که ضخامت استخوانی که اطراف آن را احاطه کرده، ازنظر دندان‌پزشک مناسب باشد. در غیر این صورت بافت استخوانی اطراف ایمپلنت استحکام کافی نخواهد داشت و برای کاشت ایمپلنت مشکلاتی به وجود می‌آید.

بنابراین اندازه  انواع ایمپلنت باید به‌گونه‌ای باشد که حجم و ضخامت استخوان فک در نواحی اطراف آن پس از کاشت ایمپلنت به میزان کافی باشد و ایمپلنت بتواند کارکرد مناسبی داشته باشد

در مجموعه AR dental کلیه خدمات زیر نظر متخصص انجام می‌گیرد و شما با خیال آسوده باکیفیت‌ترین خدمات را در مکانی آرام دریافت می‌کنید.

حجم استخوان فک بیمار در ناحیه کاشت ایمپلنت
حجم استخوان فک بیمار در ناحیه کاشت ایمپلنت

یکی دیگر از عوامل مؤثر در انتخاب اندازه انواع ایمپلنت، تعداد دندان‌هایی است که قرار است روی آن کاشت شود. نکته مهم اینجا است قطر و ارتفاع ایمپلنت بسته به فشاری است که پس از سوارشدن دندان‌های مصنوعی به ایمپلنت وارد می‌کند تعیین می‌گردد..

پزشکان متخصص پیش از انجام عمل کاشت دندان، نتایج آزمایش‌ها و عکس‌برداری‌های مختلف را موردبررسی قرار می‌دهند تا بتوانند بهترین ایمپلنت را از هر لحاظ برای بیمار به‌طور منحصربه‌فرد انتخاب کنند. این ارزیابی‌ها بسته به نظر پزشک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عکس‌برداری دیجیتالی با استفاده از سی‌تی‌اسکن (Cone Beam CT Scan) یا CBCT
  • آنالیز عملکرد
  • طراحی دیجیتالی جهت مشاهده نتیجه نهایی ازلحاظ کارایی
  • طراحی سه‌بعدی کاشت دندان
  • ساخت پروتز موقتی برای عمل‌های فوری و یک‌روزه

انواع ایمپلنت دندان باید در فاصله 1.5 تا 2 میلی‌متری از دندان دیگر قرار گیرد تا فاصله مناسبی داشته باشد. اگر خیلی نزدیک یا خیلی دور از دندان های اطراف باشد، مشکلات متعددی ممکن است رخ دهد.

هنگامی که ایمپلنت دندان خیلی نزدیک به دندان دیگری باشد، می‌تواند باعث مشکلات مراقبت از دندان، تحلیل استخوان و مشکلات تحلیل لثه شود. اگر ایمپلنت خیلی دور از دندان دیگر باشد، تاج با فضا مناسب نیست، جویدن ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و غذا در فضای باز تحت تأثیر قرار گیرد. همه این مسائل می‌تواند باعث شکست ایمپلنت دندان شود.

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری‌های لثه باسابقه 20 سال در رشته ایمپلنت، فوق تخصص لیزر و جراحی‌های لیزری در دندان‌پزشکی، عضو AAP آمریکا است.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

ایمپلنت فوری دندان

تاثیر دیابت بر ایمپلنت | ایمپلنت دندان با وجود دیابت ممکن است؟

تاثیر دیابت بر ایمپلنت، دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که می‌تواند تأثیراتی بر سلامت عمومی بدن، از جمله سلامت دهان و دندان‌ها داشته باشد. در خصوص ایمپلنت دندان، افراد مبتلا به دیابت باید به موارد خاصی توجه داشته باشند، زیرا این بیماری می‌تواند بر موفقیت و ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارد. تأثیر دیابت بر ایمپلنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا