درک مزایا و معایب کاشت ایمپلنت فوری احتمالاً مهمترین مسئله برای فردی است که قصد انجام ایمپلنت فوری را دارد. امروزه کلینیکهای مختلف دندانپزشکی این روش را تبلیغ میکند اما آیا این روش علمی است؟ قرار است معایب کاشت ایمپلنت فوری را بهطور کامل توضیح دهیم. چیزی که امروزه در بسیاری از تبلیغات دیدهایم. ایمپلنت فوری به ایمپلنتی گفته میشود که بلافاصله پس از کشیدن دندان قرار میگیرد، اینیکی از انواع ایمپلنتهایی است که امروزه بیشترین تقاضا را دارد.
روش های انجام ایمپلنت فوری ومزایا کاشت ایمپلنت فوری و اینکه چه کسانی میتوانند ایمپلنت فوری انجام دهند و در مرحله آخر روشن شدن این نکته که کدام نوع درمان برای افراد بهتر است :ایمپلنت فوری یا معمولی ومراحل ایمپلنت فوری دندان همگی در تصمیمگیری بیمار برای انتخاب این شیوه درمانی مؤثر است.
درواقع با این روش درمانی در اسرع وقت دندان جایگزین میشود. ازآنجاییکه تکمیل درمان درروش کاشت ایمپلنت معمولی ممکن است سه تا شش ماه طول بکشد، برخی از بیماران دلسرد میشوند و میخواهند با انتخاب روشی سریع مانند بریج ظاهر زیبایی به دندانهای خود بدهند؛ اما این مشکل در ایمپلنت فوری حل میشود اما آیا این روش معایبی نیز دارد؟
چقدر با این درمانها آشنا هستید؟ ایمپلنت بدون جراحی یکی از روشهای جدید درمان ایمپلنت دندان است که در آن ابتدا محل ایمپلنت دریل شده و سپس ایمپلنت اولیه قرار میگیرد. در این مقاله در مورد معایب کاشت ایمپلنت فوری صحبت خواهیم کرد، اما قبل از آن نحوه عملکرد این روش را توضیح خواهیم داد.
ایمپلنت فوری چیست؟
ایمپلنت فوری ازنظر روش کاری کمی با روش معمولی ایمپلنت متفاوت است. در این روش اگر وضعیت استخوانی بیمار ایده آل باشد و طول و عرض مناسبی داشته باشد، نیازی بهصرف حداقل 3 ماه برای قرار دادن تاج نخواهد بود. در این روش بعد از جراحی میتوان از پروتز موقت استفاده کرد و بعد از 3 تا 5 ماه با پروتز نهایی جایگزین کرد. البته حتماً این کار ایراداتی نیز دارد ما قرار است به بررسی معایب کاشت ایمپلنت فوری اشارهکنیم.
هنگامیکه فناوری ایمپلنت برای اولین بار معرفی شد، شما باید سه تا شش ماه صبر میکردید تا تاج قرار داده شود و درمان تکمیل شود. در آن زمان تصور میشد که ایمپلنت باید به استخوان وصل شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که تحت شرایط مناسب، میتوان ایمپلنتها را بلافاصله قرارداد و به موفقیتی مشابه اولین ایمپلنتها دستیافت. اکنون بهیقین میدانیم که کامل شدن روش ایمپلنت تعیینکننده اتصال آن به استخوان نیست، بلکه بیشتر به درجه ریز حرکت ایمپلنت در استخوان بستگی دارد.
بهطورکلی، ایمپلنتهای فوری بلافاصله پس از کشیدن دندان آسیبدیده و قرار دادن فیکسچر ایمپلنت پروتز موقت دندان است که البته این روش کاشت ایمپلنت دندان فوری عموماً فقط برای بیماران استفاده میشود که نسبت بهکل پروسه درمان ایمپلنتهای دندانی معمولی حساس هستند.
کاشت ایمپلنت فوری معمولاً برای بیمارانی توصیه میشود که:
دندانهای جلویی آسیبدیده یا ازدسترفته باشند
نگران از دست دادن دندان هستند
به زمان و هزینه حساس هستند
نمیخواهند چندین عمل جراحی دندان انجام دهید البته برای این مورد آخر باید معایب کاشت ایمپلنت فوری را در نظر گرفت.
ایمپلنت غیر جراحی و فوری چگونه انجام میشود؟
برای قرار دادن ایمپلنت بدون جراحی، دندانپزشک با اسکنر داخل دهانی از دهان بیمار عکس میگیرد. این اسکن تمام اطلاعات مربوط به بافتهای نرم و دندانها را در اختیار متخصص قرار میدهد. در مرحله بعد بیمار به رادیولوژی رفته و از بافت سخت دهانش CBCT ساخته میشود. اطلاعات بهدستآمده از این دو فایل باهم ترکیبشده و یک مدل سهبعدی بسیار دقیق از بافتهای سخت و نرم بیمار را به دندانپزشک میدهد. بر اساس این اطلاعات، محل، زاویه و موقعیت دقیق ایمپلنت مشخص میشود.
درواقع، اکثر دندانپزشکان این فرآیند را قبل از جراحی بهصورت آنلاین شبیهسازی میکنند تا این کار را بهتر انجام دهند. دیگر لازم نیست دندانپزشک برای قرار دادن ایمپلنت لثه را برش دهد، بلکه با ایجاد یک سوراخ کوچک در لثه، ایمپلنت را در محل دقیق خود قرار میدهد. ازآنجاییکه نیازی به برداشتن دهان به این روش نیست، تعداد مراجعه به دندانپزشک کاهش مییابد.
چیزی که مهم است این نکته هست که ایمپلنت فوری قطعاً برای همه مناسب نیست. ایمپلنت فوری فقط در شرایط خاصی قابل انجام است که این نکته یکی از معایب کاشت ایمپلنت فوری است.
بعضی از شرایطی که ایمپلنت فوری مناسب نیست عبارت از:
اگر عفونت در محل جراحی وجود داشته باشد
اگر بهداشت دهان و دندان بیمار خوب نباشد
فراتر از معایب موجود، با توجه به ایمپلنتهای فوری دندان، موارد منع خاصی وجود دارد که مانع از گذاشتن این نوع ایمپلنت میشود، اگرچه قبلاً به برخی از آنها اشاره شد، موارد اصلی بهتفصیل در زیر آمده است:
اگر بیمار عفونت فعال داشته باشد، کاندیدای ایمپلنت فوری دندان نیست.
اگر قبل یا بعد از کشیدن دندان، بیمار مقدار زیادی توده استخوانی را ازدستداده باشد.
افرادی که کیست فعال در آنها تشخیص دادهشده است.
بیماران مبتلابه دیابت
معایب کاشت ایمپلنت فوری
احتمال شکست درمان با یک اشتباه:
جایگذاری پروتز موقت نیاز به تجربه و مهارت بسیار زیاد دندانپزشک بستگی دارد؛ زیرا درصورتیکه تاج دقیق متصل نشود ممکن است پایه ایمپلنت جابهجا شود و در عمل درمان موفقیتآمیز نباشد. این نکته یکی از مهمترین معایب کاشت ایمپلنت فوری است. دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماریهای لثه باسابقه 20 سال در رشته ایمپلنت، فوق تخصص لیزر و جراحیهای لیزری در دندانپزشکی، عضو AAP آمریکا است.
این درمان برای همه بیماران ایده آل نیست:
همانطور که در بالا یک فهرستی از موارد منع استفاده از این روش درمانی ذکرشده است. این مسئله یکی از معایب کاشت ایمپلنت فوری است.
این روش ریسک دارد
این روش اگر بهصورت صحیح انجام نشود باعث، عفونی شدن بافت لثه و شکست ایمپلنت میشود.
در مجموعه AR dental کلیه خدمات زیر نظر متخصص انجام میگیرد و شما با خیال آسوده باکیفیتترین خدمات را در مکانی آرام دریافت میکنید.
محیط آرام و کادری مجرب
در مجموعه ARdental کادر مجرب در مکانی آرام و دوستداشتنی گرد هم آوردهایم تا به مراجعین محترم نهایت رضایت را داشته باشند
دکتر متخصص و باتجربه
شما میتوانید از دکتر وحید عارفی با بیش از 20 سال سابقه بخصوص درزمینهٔ ایمپلنت و لیزر و جراحیهای لیزری بهترین خدمات را دریافت نمایید. تمامی روشهای جراحی، لیزر، طرح لبخند و پروتز با پیشرفتهترین متد انجام میشود و توصیههای پس از درمان و پیگیری دائمی مراجعین در قبال تمامی خدمات انجام میشود. در این مرکز از جدیدترین دستگاههای پیزوالکتریک و موتورهای دیجیتال و لیزرهای پرتوان و کم توان، لیزر Er, Cr, YSGG و لیزرهای Diode با طولموجهای مختلف استفاده میشود.