انواع خمیر دندان براساس کاربرد و شکل ظاهری

برچسب‌ها:

مشخصات خمیر دندان خوب؟

می‌توانید خمیر دندان‌ها را بر اساس شکل ظاهری، کاربرد و رنگ تیوپ به دسته‌های مختلف تقسیم کنید. آشنایی با این دسته‌بندی‌ها به شما در خرید خمیر دندان مناسب کمک خواهد کرد.

طول عمر دندان عصب کشی شده؟

انواع خمیر دندان براساس شکل ظاهری

·  خمیری:اغلب خمیر دندان‌ها بدین شکل و در رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند.

·  ژله‌ای:خمیر دندان‌های ژله‌ای بیشتر برای کودکان و در طعم‌های مختلف تولید می‌شوند.

·  مایع:این نوع خمیر دندان از دو دسته دیگر جدیدتر بوده و مناسب کودکان است.

انواع خمیر دندان براساس کاربرد

براساس کاربرد می‌توان خمیر دندان‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

خمیر دندان سفید کننده

همان طور که از اسم این خمیر دندان مشخص است، برای سفید کردن دندان‌ها و رفع زردی آن‌ها به کار برده می‌شود. این خاصیت را بدلیل داشتن مواد اکسایشی مانند پراکسید هیدروژن داشته که در مدت زمان طولانی می‌تواند باعث از بین رفتن مینای دندان و بروز حساسیت شود. پس در استفاده از این خمیر دندان‌ها نهایت دقت را داشته باشید.

خمیر دندان زغالی

خمیر دندان زغالی، یک خمیر دندان خوب برای سفیدی دندان محسوب می‌شود که با زغال فعال موجود در ترکیبات خود که از ساینده‌های قوی محسوب می‌شود، زردی دندان‌ها را از بین می‌برد. البته این خمیر دندان نیز مانند نوع سفید کننده می‌تواند مینای دندان را از بین برده و از آن جایی که حاوی فلوراید نیست، هیچ مقاومتی در برابر پوسیدگی نیز ندارد.

خمیر دندان برای افراد سیگاری

بهترین خمیر دندان برای سیگاری‌ها باید دارای مواد باشد که رنگدانه‌های ناشی از تنباکو و سیگار را به خوبی از بین برده، دندان‌ها را سفید کرده و بوی سیگار را نیز با بوی خوشی جایگزین کند و خمیر دندان‌هایی که دارای فلوراید سدیم و فسفات فعال هستند، این ویژگی‌ها را دارد.

 

خمیر دندان ضد پلاک

ماندن مواد غذایی روی دندان‌ها می‌تواند باعث ایجاد پلاک روی دندان شود و خمیر دندان‌های ضد پلاک با داشتن مواد ضد میکروبی مانند تری کلوزان این پلاک‌ها را از بین می‌برند.

خمیر دندان برای ارتودنسی

افرادی که ارتودنسی دارند، باید بیشتر از افراد دیگر خود را درگیر مسواک زدن کرده و زمان زیادی را صرف تمیز نگه داشتن براکت‌های خود بکنند. بهترین خمیر دندان برای ارتودنسی همان خمیر دندان‌های حاوی فلوراید هستند و اگر در این بین دندان‌ها دچار حساسیت شدند، استفاده از خمیر دندان ضد حساسیت پیشنهاد می‌شود. توجه داشته باشید که خمیر دندان سفید کننده اصلا یک خمیر دندان خوب برای ارتودنسی محسوب نمی‌شود؛ چون باعث دو رنگ شدن دندان می‌شوند.

خمیر دندان ضد جرم

برای از بین بردن جرم دندان‌ها باید از خمیر دندان‌هایی استفاده کنید که دارای موادی مانند پیروفسفات‌ها هستند. این نوع خمیر دندان‌ها که بهترین خمیر دندان جرم گیر محسوب می‌شوند می‌توانند به راحتی رسوبات دندان‌ها را از بین ببرند.

خمیر دندان برای رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و اکثر خمیر دندان‌ها دارای مواد خوشبوکننده در ترکیبات خود هستند که بد بویی دهان را از بین می‌برد؛ اما اگر این مشکل به صورت همیشگی و آزاردهنده باشد، بهتر است برای رفع آن به پزشک مراجعه کنید.

خمیر دندان برای دندان‌ها و لثه‌های حساس

منظور از حساسیت، دندانی است که مواد سرد یا گرم و ترش یا شیرین واکنش نشان می‌دهد و یک خمیر دندان خوب برای این نوع دندان‌ها، دارای موادی همچون پتاسیم نیترات، استرانسیوم استات و استرانسیوم کلراید است. این مواد به راحتی در عاج دندان رسوب کرده و پایانه عصبی را برای انتقال درد مسدود می‌کند.

بهترین خمیر دندان برای کودکان

توصیه می‌شود برای کودکان، خمیر دندان‌های بدون فلوراید را انتخاب کنید. اگرچه فلوراید در مقادیر مناسب برای حفظ سلامت دندان‌ها مفید است، اما در صورت مصرف بیش از حد، می‌تواند باعث مسمومیت و بروز عوارض نامطلوب در کودکان شود.

برای کامپوزیت و لمینت، بهتر است از خمیر دندان‌هایی استفاده کنید که قادر باشند رنگدانه‌های موجود بر روی دندان‌ها را به خوبی از بین ببرند و خودشان نیز دارای رنگدانه نباشند. خمیر دندان‌هایی که برای حفظ طول عمر و زیبایی کامپوزیت و لمینت بهینه شده‌اند، مناسب خواهند بود.

در صورتی که لثه‌های شما حساس هستند، بهترین خمیر دندان باید دارای مواد ضدمیکروبی مانند تریکلوزان باشد. تریکلوزان می‌تواند به کاهش التهابات لثه کمک کرده و به حفظ سلامت لثه‌ها کمک کند. در انتخاب خمیر دندان برای لثه‌های حساس، به وجود تریکلوزان در ترکیبات آن توجه کنید.

مراقبت از دندان‌ها و لثه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین مشاوره پزشک دندانپزشک خود را نیز در نظر بگیرید تا بهترین خمیر دندان برای شرایط خاص خود را پیشنهاد دهد.

ویژگی های خمیر دندان خوب

  1. آسیبی به مینای دندان وارد نکند.
  2. به میزان قابل قبولی دارای فلوراید باشد.
  3. خمیر دندانی را انتخاب کنید که تایید ADA را داشته باشد.
  4. بهتر است با مشورت پزشک خود یک خمیر دندان خوب را انتخاب کنید.
  5. از خمیر دندانی استفاده کنید که مواد سایشی آن حداقل باشد.
  6. از پوسیدگی دندان پیشگیری نماید.
  7. باعث افزایش بزاق در دهان شود.
  8. خاصیت جرم زدایی و ضد پلاک داشته باشد.
  9. توجه کنید در خمیر دندان ترکیبات شیرین کننده و قند وجود نداشته باشد.
  10. بهترین ماده ساینده برای دندان‌ها جوش شیرین موجود در ترکیبات خمیر دندان است.
  11. برای کودکان حتما خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کنید.

خرید خمیر دندان خوب

خمیر دندان یکی از ارکان اصلی سلامت دهان و دندان است که باید در انتخاب آن دقت کافی به خرج دهید. خمیر دندان‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای یک نوع دندان مناسب هستند. برای خرید یک خمیر دندان خوب بهتر است اول نوع دندان و انتظار خود را از خمیر دندان مشخص کنید و سپس برای خرید اقدام کنید. در این بین کمک گرفتن از پزشک نیز می‌تواند برای شما موثر واقع شود. در نهایت سعی کنید خمیر دندانی را انتخاب کنید که دارای فلوراید باشد و از پوسیدگی جلوگیری کند، به مینا آسیب وارد نکند، مواد سایشی کمی داشته باشد و در آن از مواد قندی استفاده نشده باشد.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان - دکتر وحید عارفی

ایمپلنت با لیزر | مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت + هزینه

ایمپلنت با لیزر | ایمپلنت دندان با لیزر یک روش نوین و پیشرفته در حوزه دندان‌پزشکی است که برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. این روش از فناوری لیزر برای آماده‌سازی استخوان فک و کاهش درد و التهاب در طی فرایند جراحی ایمپلنت استفاده می‌کند. مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان:

طول عمر دندان عصب‌ کشی شده به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ اگر دندان پوسیده به موقع درمان نشود، پوسیدگی پیشرفت کرده و به پالپ دندان می رسد. در این صورت دندان به شدت دچار آسیب شده و اگر درمان نشود، دندان به صورت کامل از بین می رود. عصب کشی دندان، یک درمان بی نظیر برای نجات این دندان می باشد.

برفک دهان یا آفت و راه های درمان آن

برفک دهان و آفت دو مشکل رایج در دهان هستند که علل و روش‌های درمان متفاوتی دارند. در ادامه توضیح می‌دهم که هر کدام از این مشکلات چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد. برفک دهان (Oral Thrush) برفک دهان که به آن کاندیدیازیس دهانی نیز گفته می‌شود، یک عفونت قارچی است که توسط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی مجموعه تخصصی دکتر وحید عارفی برای پاسخ به تمامی سوالات شما حاضر است
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم
پیمایش به بالا